ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Αρης Ξενόφος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη συμπλήρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σήμερα η ΕΣΥΠ γνωστή και ως υπερταμείο.

Νέος πρόεδρος του Ταμείου τοποθετείται ο τραπεζίτης Αρης Ξενόφος και νέο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ο Γιώργος Μαρίνος. Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ρικάρντο Λαμπίρης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή προ λίγων ημερών ενώ η μέχρι σήμερα πρόεδρος του ταμείου, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικό μέλος, ο Αγγελος Βλάχος.

Ο κ. Ξενόφος εχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος διοικητικών επιτροπών σε ιδιωτικές τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα. Σε διεθνές επίπεδο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου στη Eurobank FMC S.A. στο Λουξεμβούργο και στην EFG Eurobank MFMC SAI S.A. στη Ρουμανία συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην ανάπτυξη τραπεζικών και ασφαλιστικών δικτύων διανομής.

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στην τράπεζα Eurobank Εργασίας Α.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η τράπεζα είχε παρουσία, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ενωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει τη συγκρότηση σε σώματου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) με ισχύ από 6 Νοεμβρίου 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., μοναδικής μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε την ακόλουθη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ:

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τη νέα ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, αλλά και του ευρύτερου ρόλου του Ταμείου στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης το οποίο είναι ο πυλώνας της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου για τις υπηρεσίες της ως Πρόεδρος τους τελευταίους 6 μήνες και για τη δέσμευσή της στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ. Η θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020. Επισυνάπτεται το Παράρτημα Α ́ με τα σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα των μελών».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ