Τσάμπιονς Λιγκ: «Ζωντανός» για 3η θέση ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: «Ζωντανός» για 3η θέση ο Ολυμπιακός

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «μπλόκαρε» την Μπαρτσελόνα χθες βράδυ στο κατάμεστο γήπεδο Καραϊσκάκη. Παίρνοντας άριστα στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, ήρθε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) και πλέον στην 5η αγωνιστική θα παίξει για την 3η θέση στη Λισσαβώνα, στον αγώνα με τη Σπόρτινγκ. Η ομάδα της Πορτογαλίας ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με τη Γιουβέντους στο άλλο ματς του 4ου ομίλου. Ολα αυτά σε μία βραδιά που είχε έντονο συναίσθημα πριν από τη σέντρα, όταν ο πρόεδρος των «Πειραιωτών», Βαγγέλης Μαρινάκης, βράβευσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Τάκης Λεμονής μάς είχε προϊδεάσει πως θα προσέγγιζε με ρεαλισμό και τον δεύτερο αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ετσι, όπως και στο «Καμπ Νου», με τις επιλογές του έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία. Αποφάσισε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσει στην άμυνα τους Μποτία, Ενγκελς σε ρόλο στόπερ και τους Ελαμπντελαουί, Κούτρη στα άκρα, τοποθετώντας μπροστά τους τον Φιγκέιρας (για πρώτη φορά σε ρόλο εξτρέμ προκειμένου να δίνει βοήθειες στον Νορβηγό μπακ) και τον Καρσελά αντίστοιχα. Παράλληλα, προτίμησε τους Ρομαό και Ταχτσίδη ως αμυντικούς μέσους, τον Οτζίτζα σε ελεύθερο ρόλο, έχοντας δίπλα του τον Φορτούνη. Σε αυτό το 4-5-1 απουσίαζε ένας κλασικός φορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοσε ο Λεμονής «βραχυκύκλωσε» την Μπαρτσελόνα. Απαντες οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας είχαν απόλυτη συγκέντρωση στο πλάνο του προπονητή τους, με τους Προτό και Μποτία να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να απειλήσει στις αντεπιθέσεις του, αφήνοντας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μια γλυκιά γεύση στους οπαδούς του. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με την Μπαρτσελόνα να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 80΄, στο δοκάρι του Λουίς Σουάρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (75΄ Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (78΄ Πάρντο), Φορτούνης (83΄ Τζούρτζεβιτς).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Ζόρτνι Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο (45΄ Ντεουλοφέου), Σέρτζιο Μπουσκέτς, Παουλίνιο (62΄ Ράκιτιτς), Μέσι, Λουίς Σουάρες, Ντένις Σουάρες.

• Η ομάδα νέων της Μπαρτσελόνα επικράτησε της αντίστοιχης του Ολυμπιακού με 3-0 χθες το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη για την 4η αγωνιστική του UEFA Youth League και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν, πλέον, μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή