Αφιέρωμα στη ζαγορίσια μαγειρική

10 + 1 συνταγές από τα Ζαγοροχώρια. Εκεί που από το τίποτα φτιάχνουν φαΐ. Μπήκαμε στα σπίτια και κουβεντιάσαμε µε την τελευταία ίσως εν ζωή γενιά αυτών που δηµιούργησαν ό,τι σήµερα ονοµάζουµε «παράδοση». 

 


Μαγειρική με ένα σκεύος 

Εύκολες φθινοπωρινές συνταγές µε τα υλικά όλα µπλουµ, όλα µέσα σε µια κατσαρόλα ή στη γάστρα µας, αλλά όχι νερόβραστα. Αντιθέτως είναι φαγάκια πεντανόστιµα, οικογενειακά, της θαλπωρής – «comfort», που έλεγαν και οι γιαγιάδες µας...


Ψαροφαγία από τον Λευτέρη Λαζάρου

Βήμα – βήμα ο σεφ μας φτιάχνει λακέρδα φίνα και έξτρα αρωματική


Ο Χριστόφορς Πέσκια μας βάζει.. στο ψητό!

Ένα πλούσιο και γιορτινό μενού με βελουτέ γλυκοπατάτας και στραγγιστό γιαούρτι, ροστ μπιφ με κρούστα αρωματικών και σάλτσα μανιταριών με μπράντι και σαλάτα με ρόκα, τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια.


Συνταγολόγιο Νοεμβρίου

Καθημερινά φαγητά, εύκολα και γρήγορα, που απαντούν στο ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;».


Τα μυστικά του σεφ 

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ζυμώνει μια ιδιαίτερη φοκάτσια με κάστανα αποκαλύπτοντας τις τεχνικές του. Ακόμα, ετοίμασε μια συνταγή έκπληξη για να γιορτάσει τη συνεργασία του με τον «Γ».


Της εποχής τα πράσα

Ομολογουμένως, τα πράσα είναι ένα από τα κατεξοχήν φθινοπωρινά λαχανικά και εμείς τα ταιριάξαμε με καπόνια, τα κάναμε τάρτα με ξινοτύρι αλλά τα δοκιμάσαμε και με χοιρινό.


Γιορτινά τάπας

Μεζέδες για νόστιμα καλέσματα στο πι & φι.


Καρότα στο φούρνο

Ζεστές σαλάτες με ψητά καρότα που συνδυάζονται με παντζάρια και καυκαλήθρες αλλά και κινόα με πρασινάδες.


Ψωμί με άρωμα και περίσσια γεύση γλυκάνισου...

... συνοδεύει ταιριαστά τα λαδερά, γίνεται σάντουιτς με πικάντικα τυριά αλλά και για νόστιμες βουτιές στις σάλτσες.


Ελαιόλαδο, ο πρωταγωνιστής στο ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει γλυκά με αγνό ελαιόλαδο όπως το κέικ με ταχίνι και ελαιόλαδο.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ