Πρωτοφανής επίθεση Κοντονή σε Μπακογιάννη για τον Κουφοντίνα

Πρωτοφανής επίθεση Κοντονή σε Μπακογιάννη για τον Κουφοντίνα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακραία σημεία και με ευθύνη του Υπουργού Δικαιοσύνης εξαιτίας των επιλογών και των φράσεών του έφθασε πριν από λίγο, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πολιτική αντιπαράθεση που είχε με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, με επίκεντρο το γεγονός της χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο πολλές φορές ισόβια δολοφόνο της 17Ν Δημ.Κουφοντίνα.

Το πρώτο ξέσπασμα του κ. Στ.Κοντονή προκλήθηκε εξαιτίας της φράσης «Να ντρέπεστε» που ακούστηκε να λέει η γαλάζια βουλευτής – με δολοφονημένο μέλος της οικογένειάς της από την 17Ν και τον Κουφοντίνα- την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης από του βήματος παρέδιδε μαθήματα περί λειτουργίας μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Στο άκουσμα αυτού του μάλλον συνήθους σχολίου για το ελληνικό Κοινοβούλιο –το «Να ντρέπεστε» έχει ακουστεί αρκετές φορές από κάποιον που έχει έντονη διαφωνία για μείζονος σημασίας ζήτημα προς τον ομιλητή και τα όσα εκείνος αναφέρει- ο κ. Κοντονής είπε με ύφος οργισμένο:

«Δεν θα απαντήσω επειδή σέβομαι ότι είστε γυναίκα». Στην δε επανάληψη της φράσης από την κυρία Μπακογιάννη, ο υπουργός Δικαιοσύνης με ίδιο ύφος συνέχισε:

«Εσύ να ντρέπεσαι. Να ντρέπεσαι για πορεία σου και διαδρομή σου κυρία Μπακογιάννη».

Αργότερα πάλι, με αφορμή άλλο σχόλιο της γαλάζιας βουλευτού – δεν ακούστηκε ακριβώς, φάνηκε ότι ισχυρίστηκε κάτι για την εφαρμογή των νόμων, ο κ. Κοντονής: «Γελοιοποιείστε κυρία Μπακογιάννη. Δεν ξέρετε το νόμο»… Μετά την ολοκλήρωση της μακράς και εντόνως επιθετικής προς την ΝΔ και τον πρόεδρό της τοποθέτηση του κ. Κοντονή (έκανε λόγο για απόψεις που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό, ακροδεξιά ρητορεία κλπ), η κυρία Μπακογιάννη έλαβε το λόγο:

«Κύριε Κοντονή καταντήσατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα. Η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ. Δεν δικαιούστε να ισχυρίζεστε ότι δεν καταλαβαίνετε.  Τί άλλαξε από τότε που ζητάει άδειες και δεν του δίνονταν με το ίδιο νομικό πλαίσιο;», άρχισε να λέει.

Εκείνη τη στιγμή διέκοψε λέγοντας κάτι από τα υπουργικά ο κ. Κοντονής, με την ομιλήτρια να σχολιάζει:

«Ηρεμήστε. Η Ζάκυνθος συνήθως έβγαζε πολιτισμένους ανθρώπους. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις». Η κυρία Μπακογιάννη στην κεντρική της παρέμβαση, κάλεσε τον κ. Κοντονή, μεταξύ άλλων, να εξηγήσει στην εθνική αντιπροσωπεία τί ήταν αυτό που τον έκανε να προβεί σε δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας της απόφασης για την Ηριάννα, και δεν έπραξε το ίδιο και τώρα: «Είναι επιλεκτική η ευαισθησίας σας. Εσείς όταν βγήκε απόφαση για Ηριάννα, θεωρήσατε καθήκον της να τη στηλιτεύσετε. Περίμενα σήμερα να πείτε λυπούμαστε και δεν συμφωνούμε. Πολιτικά καταδικάζουμε (ενν. την απόφαση να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα)». Και πρόσθεσε: «Αλλά, δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε. Ολο το παρεάκι, συλλογικότητες, Ρουβίκωνας είσαστε ένα και το αυτό. Οταν είναι να καταδικάσετε δολοφόνο, κρύβεστε».

Ο κ. Κοντονής περιορίστηκε να πει σε πρώτο πληθυντικό: «Ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες. Καταδικάσαμε πάντοτε αυτές τις ενέργειες και τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα κυρία Μπακογιάννη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή