Κυνήγι νεοφιλελεύθερων μαγισσών

Κυνήγι νεοφιλελεύθερων μαγισσών

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπάει ο Θεός τον ψεύτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ούτε η «Αυγή» είχε χθες στην πρώτη της σελίδα τη μεγάλη «αποκάλυψη», ότι η κ. Μιράντα Ξαφά προσωπικώς και η Νέα Δημοκρατία γενικώς βάζουν τρικλοποδιές στους καπιταλιστές, οι οποίοι… τρέχουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εις μάτην προσπάθησε να συντηρήσει το θέμα ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τον χρυσαυγίτικο –και στο ύφος, αλλά πλέον και στην ουσία– λόγο: «Νεοφιλελεύθερο κοράκι,συνεργάτης και συμβουλάτορας του Μητσοτακεικου παλαιοθεν,σε ρόλο σύγχρονου ΕΦΙΑΛΤΗ… ΜΟΝΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΑΡΙΣΤΗ” που για την τσέπη των αφεντικών της δυσφημεί και υπονομεύει ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ!!!!! (15.11.2017)». Ομως ο χείμαρρος που έπνιξε τη δυτική Αττική παρέσυρε ολόκληρο το προπαγανδιστικό χάπενινγκ που ετοίμασε η κυβέρνηση.

Αν και μας έχει χορτάσει με επικοινωνιακά κόλπα η κυβέρνηση, τούτη η απόπειρα έχει κυνήγι αντεθνικών μαγισσών και μια επικίνδυνη πτυχή. Από το Μέγαρο Μαξίμου (το οποίο, σημειωτέον, διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης) ανακοινώθηκε πως «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς Ν.Δ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει» (15.11.2017).

Κάθε κυβέρνηση ζει τη γνωστή παραβολή των τριών επιστολών που αφήνει ο πρώην κυβερνήτης στον επόμενο, για να χρησιμοποιηθούν κάθε φορά που ο τελευταίος συναντά αναποδιές. Η πρώτη λέει «αν όλα πάνε στραβά ρίξε το φταίξιμο σε εμένα». Τούτη η κυβέρνηση έριξε πολλάκις όλα τα κρίματα στους προηγούμενους. Και όχι μόνο σε αυτούς: Πότε της έφταιγε το ευρώ, πότε η συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης, άλλοτε τα ΜΜΕ, τώρα η κλιματική αλλαγή και πάντα ο κακός μας ο καιρός. Υπερχρησιμοποίησε την πρώτη επιστολή με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα προπαγανδιστικά της όπλα. Ετσι η αποδρομή της είναι ταχύτερη από τις προηγούμενες. Αλλά φτάνοντας στο τρίτο στάδιο, στο οποίο σύμφωνα με την παραβολή ο νέος κυβερνήτης καλείται να γράψει τρεις επιστολές για τον επόμενο, η κυβέρνηση γράφει μηνύματα στους δικαστές για δίωξη αυτών που της χαλάνε το success story.

Ο κ. Γιώργος Μουρούτης, που αναφέραμε στο χθεσινό άρθρο, δεν ζητούσε τη δίωξη κάποιου, όπως έγραφε το left.gr (11.11.2013). Στη ροή της συζήτησης στο Twitter ανέφερε πως «είναι αντεθνική θέση η αμφισβήτηση του πλεονάσματος από ορισμένους». Αδικο είχε, αλλά δεν έκανε κυνήγι μαγισσών, όπως έχουν ξαμολυθεί τούτοι εδώ για να σωθούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή