Μουσική από νέους για… όλους

Μουσική από νέους για… όλους

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βιεννέζικο ηχόχρωμα θα κάνει το ντεμπούτο της στο κοινό η νεοσύστατη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) με τον μουσικό διευθυντή της και ήδη καταξιωμένο μουσικό Διονύση Γραμμένο στο πόντιουμ της αίθουσας «Σταύρος Νιάρχος» της ΕΛΣ. Με την «Απαγωγή από το Σεράι» και το Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα του Μότσαρτ που θα εκτελέσει ο Ντάνιελ Οτενσαμερ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης θα γίνει η εισαγωγή της ΕΛΣΟΝ στο μουσικό στερέωμα, ενώ το σύνολο θα δοκιμαστεί και στην 5η Συμφωνία του Σούμπερτ σε σι ύφεση μείζονα.

Η ορχήστρα αποτελείται αρχικά από ένα σύνολο 35 μουσικών, ηλικιακής ομάδας 18 έως 35 ετών και φιλοδοξεί να αποτελέσει φυτώριο νέων ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών που διαμένουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Η ΕΛΣΟΝ δημιουργείται για τη νέα γενιά μουσικών και παράλληλα με την εκπαίδευσή τους μεριμνά για το νεανικό ακροατήριο, παρέχοντάς του πρόσβαση στις δραστηριότητές της», σημείωσε ο κ. Γραμμένος κατά την παρουσίασή της.

Την οικονομική στήριξη της ορχήστρας έχει αναλάβει για τα πρώτα της βήματα το Κοινωφελές Ιδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», θέλοντας να προσδώσει διάρκεια σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα. «Στο στοίχημα γρήγορη ποιότητα ή διάρκεια, θα έβαζα τη διάρκεια, διότι με τη λειψυδρία ορχηστρών το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να κάνουμε κάτι που σε δύο, τρία χρόνια δεν θα υπάρχει», σημείωσε ο γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Δημήτρης Αφεντούλης.

Η στέγη της ορχήστρας και ο χώρος για τις πρόβες των μουσικών, που θα γίνονται μια εβδομάδα πριν από κάθε συναυλία, έχουν εξασφαλιστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή. «Ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία εκπαίδευσης νέων τραγουδιστών στη Λυρική και η δημιουργία της ορχήστρας είναι μια μοναδική σύμπτωση», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Στο πρώτο της καλλιτεχνικό πρόγραμμα η ΕΛΣΟΝ θα παρουσιάσει τέσσερις συναυλίες μέχρι τον Ιούνιο του 2018 με δωρεάν είσοδο.

​​Μουσικές ιδιοφυΐες της Βιέννης, 11/12, ώρα έναρξης 8 μ.μ., ΚΠΙΣΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή