ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Netflix μιλάει ελληνικά και ετοιμάζει επενδύσεις

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Η νέα, πλήρως ελληνοποιημένη ταυτότητα του Netflix παρουσιάστηκε χθες από τους εκπροσώπους του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δύο χρόνια πριν, η είδηση πως το Netflix έρχεται και στην Ελλάδα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Στη χώρα μας, άλλωστε, όπως και παντού στον κόσμο, είναι πολυπληθείς οι φαν της αμερικανικής τηλεόρασης, η οποία τα τελευταία χρόνια παράγει ομολογουμένως διαμάντια. Με την πρώτη ματιά, όμως, άρχισαν οι γκρίνιες: «Εχει ελάχιστο υλικό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, τα μενού είναι στα αγγλικά, δεν υπάρχουν καθόλου ελληνικοί υπότιτλοι», ήταν μερικά από τα φυσιολογικά παράπονα των Ελλήνων χρηστών. Βέβαια, η εξάπλωση σε επιπλέον 150 χώρες (αυτό συνέβη εκείνο τον καιρό) δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Από χθες, ωστόσο, το Netflix μιλάει πλέον και επισήμως ελληνικά...

Οποιος μπει τώρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να δει ένα πλήρως εξελληνισμένο μενού, καθώς και μεταφρασμένους τους πιο πολλούς από τους τίτλους των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών του καταλόγου. Επιπλέον, υπάρχουν ελληνικές περιγραφές για την πλειοψηφία του υλικού, ενώ και οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι πια διαθέσιμοι σε ποσοστό που φτάνει το 70%. Ολα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν χθες από τους εκπροσώπους της εταιρείας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Εκεί ξεκαθαρίστηκε η πρόθεση του Netflix να επενδύσει σημαντικά στην Ελλάδα, μιας και τα δεδομένα (προφανώς των συνδρομητών) από τη μέχρι τώρα παρουσία στη χώρα μας κρίνονται πολύ ενθαρρυντικά.

Τι σημαίνει, όμως, σημαντική επένδυση; Αρχικά πρόκειται για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του καταλόγου, καθώς και η φροντίδα για ακόμα περισσότερους υποτιτλισμούς και μεταγλωττίσεις των παιδικών προγραμμάτων. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, επιδιώκεται συνεργασία με τους εγχώριους ιντερνετικούς παρόχους, ώστε αυτοί να συμπεριλάβουν την υπηρεσία στις πλατφόρμες τους. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι οι νέες παραγωγές. Οι εκπρόσωποι του Netflix αποκάλυψαν ότι βρίσκονται ήδη σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς, ώστε να σχεδιάσουν πρωτότυπες σειρές και ταινίες ελληνικού περιεχομένου. Πρόκειται, άλλωστε, για τακτική που ακολουθεί σταθερά η πλατφόρμα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να θεμελιώσει τη σχέση της με το διεθνές κοινό.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ