Ολυμπιακός: Σε ρυθμούς Γκαρθία, Μιραλάς

Ολυμπιακός: Σε ρυθμούς Γκαρθία, Μιραλάς

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή του Οσκαρ Γκαρθία πέρασε ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στα γραφεία της πειραϊκής εταιρείας και ακολούθως έπιασε δουλειά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση. Πρώτη ήταν και για τον Κέβιν Μιραλάς, που έπειτα από 5,5 χρόνια στην Εβερτον επέστρεψε στους «Πειραιώτες».

Ο Γκαρθία επιβεβαίωσε τη συνομιλία που είχε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως του είπε τα καλύτερα λόγια: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ, στον σύλλογο που κατά τη γνώμη μου και όσων έχω συζητήσει είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Ελπίζω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών και των προηγούμενων προπονητών. Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Αυτό πρέπει να είναι στόχος κάθε ανθρώπου. Η δουλειά μας είναι κάθε μέρα να βάζουμε τον πήχυ πιο ψηλά».

Αναφορικά με τη μεταγραφική ενίσχυση, ανέφερε: «Δεν είχα την ευκαιρία να σχηματίσω την ομάδα, σίγουρα έχω στο μυαλό μου κάποιες αλλαγές και κάποιες θέσεις που θέλουν ενίσχυση. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να παίζω ψηλά, να έχουμε την κατοχή και να είναι ο αντίπαλος μακριά από την περιοχή. Αυτό εφαρμόζεται ήδη σε κάποια παιχνίδια, θέλω να εφαρμοστεί σε όλα τα παιχνίδια». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν περιμένει και άλλο δώρο από τη διοίκηση μετά την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς, είπε: «Οι προπονητές ποτέ δεν κουράζονται να δέχονται δώρα. Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα».

Η διοίκηση των «Πειραιωτών» βρίσκεται σε αναζήτηση ακόμη ενός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Μιραλάς, δηλαδή να παίζει τόσο στην επίθεση όσο και ως εξτρέμ. Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα. Επιπλέον, ο Φιγκέιρας αναμένεται να παραχωρηθεί στην Μπράγκα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Ιγκόρ Σίλβα του Αστέρα Τρίπολης και θα ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Να σημειωθεί πως θα αποχωρήσουν και άλλοι παίκτες. Ωστόσο, ο Εμενίκε δεν έχει φέρει ακόμη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Θέμα αποχώρησης του Οτζίτζα Οφόε δεν υπάρχει, ενώ διαψεύδεται πως στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα επιστρέψει ο Κάμπελ, καθώς είναι τραυματίας και θα μείνει εκτός δράσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Κέβιν Μιραλάς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι, με τους «Πειραιώτες» να έχουν τη δυνατότητα απόκτησης των δικαιωμάτων του. Παρά τις προτάσεις που είχε από τη Βόλφσμπουργκ, τη Σαμπντόρια και την Γκαλατάσαραϊ, εκείνος πίεσε την Εβερτον για να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό: «Ναι, γυρίζω στο σπίτι μου. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Είναι μια καταπληκτική στιγμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τη βοήθειά τους να επιστρέψω. Τον πρόεδρο, τον ατζέντη μου, τον Φρανσουά Μοδέστο, ο οποίος δούλεψε πολύ για να γυρίσω. Περιμένω, τώρα, να συνεχίσουμε με νίκες και να κατακτήσουμε τρόπαια», δήλωσε χθες ο διεθνής Βέλγος μεσοεπιθετικός.

Μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Οσκαρ Γκαρθία ο σύμβουλος στρατηγικής των «ερυθρολεύκων» Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι τιμή που υπογράψαμε και είναι μαζί μας. Ο βασικός στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και του ευχόμαστε τα καλύτερα».

• Στόχος του Ολυμπιακού φέρεται να είναι ο Σαμίρ Νασρί της τουρκικής Αντάλιασπορ. Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη γαλλική ιστοσελίδα που ασχολείται με τα μεταγραφικά Footmercato, η ελληνική ομάδα έχει καταθέσει πρόταση μαζί με τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Τίγκρες από το Μεξικό για τον Γάλλο 30χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Ωστόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε την είδηση αργά εχθές το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή