Μπριζίτ Μπαρντό: «Υποκρίτριες και γελοίες» όσες ηθοποιοί καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

Μπριζίτ Μπαρντό: «Υποκρίτριες και γελοίες» όσες ηθοποιοί καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία έντονα αμφιλεγόμενη και «προβοκατόρικη» τοποθέτηση προχώρησε η θρυλική Γαλλίδα καλλονή Μπριζίτ Μπαρντό, χαρακτήριζοντας «υποκρίτριες» της γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ που απαρτίζουν το κίνημα #MeToo, το οποίο καλεί τις συναδέλφους τους να καταγγείλουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν βιώσει. 

Η τοποθέτηση της βετεράνου ηθοποιού υπήρξε λιγότερο ψύχραιμη και «πολιτικά ορθή» από το κείμενο που υπέγραψαν 100 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, το οποίο έκανε λόγο για «εκστρατεία καταδόσεων» και «πουριτανισμό» εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων γυναικών. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, η Γαλλίδα ηθοποιός ερωτήθηκε τι πιστεύει για τις ηθοποιούς που καταγγέλουν τον εκτεταμένο χαρακτήρα των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στην κινηματογραφική βιομηχανία. «Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι υποκρίτριες, γελοίες και αδιάφορες», σημείωσε χαρακτηριστικά η 83χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που φλερτάρουν με τους παραγωγούς, ώστε να πάρουν έναν ρόλο». 

Επίσης, ανέφερε ότι συχνά υπάρχει από πίσω δίψα για δημοσιότητα, τονίζοντας ότι «για να γίνει ντόρος για αυτές, αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης». «Στη πραγματικότητα, αντί αυτό να της ωφελεί, τους κάνει κακό», συμπλήρωσε. 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Μπαρντό δήλωσε ότι απολάμβανε την προσοχή που έπαιρνε, όταν ήταν νεότερη και δούλευε στην κινηματογραφική βιομηχανία. «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και μου άρεσε όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή ότι έχω ωραία πίσω όψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «ωραία» τέτοιου είδους κομπλιμέντα.  

Εντούτοις, ο απόλυτος χαρακτήρας των λεγομένων της Γαλλίδας ηθοποιού και τα επίθετα με τα οποία αποκάλεσε τις γυναίκες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν εκπλήσσουν. Στο παρελθόν, η Μπαρντό έχει προκαλέσει με ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις της κατά του Ισλάμ και των Αράβων που ζουν στη Γαλλία, για τις οποίες έχει τιμωρηθεί πέντε φορές με πρόστιμο για πρόκληση ρατσιστικού μίσους. Τέλος, έχει εκφράσει αρκετές φορές τη στήριξη της στο ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Μέτωπου και μάλιστα ακόμη και την εποχή που στην ηγεσία του βρισκόταν ο πρώην «σκληροπυρηνικός» αρχηγός του, Ζαν-Μαρί Λε Πεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή