Νέο αίτημα Αγκυρας για έκδοση των «οκτώ»

Νέο αίτημα Αγκυρας για έκδοση των «οκτώ»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγκυρα μετά τη συνάντηση τουρκικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή την Τρίτη, όπου διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα γείτονος για έκδοση των αξιωματικών, τους οποίους κατηγορούν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Το νέο αίτημα αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Ο Αρειος Πάγος έχει ήδη αποφανθεί κατά της έκδοσής και το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τουρκική πλευρά επικαλείται νεότερα στοιχεία στο νέο αίτημά της.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την τουρκική αντιπροσωπεία πάντως, ο κ. Κοντονής είχε τονίσει ότι εξηγήθηκε προς την τουρκική πλευρά «ότι θέμα έκδοσης των οκτώ δεν μπορεί να υπάρξει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου», για την οποία ο Ελληνας υπουργός ξεκαθάρισε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή