Στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς δηλώσεις, ο Καμμένος

Στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς δηλώσεις, ο Καμμένος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς δηλώσεις έρχεται να προστεθεί στο αίνιγμα που συνοδεύει πλέον την κυβερνητική συμμαχία με φόντο το Σκοπιανό. Χθες το πρωί, ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συνάντηση να καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν υπήρξαν ανακοινώσεις ούτε συνοδεύτηκε από κάποιες δηλώσεις.

Το δεδομένο είναι πως τους δύο κυβερνητικούς εταίρους χωρίζει πλέον μεγάλο χάσμα όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και όσο η διαδικασία της διαπραγμάτευσης εξελίσσεται, δεν διαφαίνεται τρόπος να γεφυρωθεί. Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα έχει οριστεί κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και της εκτελεστικής επιτροπής. Εκπλήξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Στους ΑΝΕΛ επιμένουν σε κάθε τόνο πως η απόφασή τους να μην αποδεχθούν ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» είναι «ειλημμένη και ξεκάθαρη». Απαντούν δε σε όσους τη χαρακτηρίζουν θέση που τους τοποθετεί στα άκρα δεξιά, πως είναι «απολύτως πατριωτική» και περιλαμβάνεται στην ιδρυτική τους διακήρυξη. Στην εξίσωση, ωστόσο, πρέπει να προστεθεί παλαιότερη αναφορά του κ. Καμμένου, σύμφωνα με την οποία και άλλες φορές έχουν υπάρξει διαφωνίες μεταξύ των δύο εταίρων, οι οποίες όμως ουδέποτε οδήγησαν σε κυβερνητικό σχίσμα.

Τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο εταίρων επιβάρυνε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς παρέα με “Ρουβίκωνες” δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β΄ Πειραιά που δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στον κυβερνητικό του εταίρο «χτυπώντας» τον σταθερά σε θέματα αριστερής φύσεως, αναδεικνύοντας τη διαφορετική πολιτική του αφετηρία. Η αναφορά αυτή οδήγησε τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη να πάρει αποστάσεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σγουρίδης είπε πως οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τους ΑΝΕΛ, καθώς πεποίθησή τους είναι πως δεν μπορεί να γίνεται ταύτιση όλου του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία στοιχεία. Τέτοιες δε τοποθετήσεις σημείωσε πως «τραυματίζουν» περαιτέρω την κυβερνητική συμμαχία, που διάγει ίσως την πιο δύσκολη φάση της από την έναρξή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή