H ΔΗΣΥ καταγγέλλει «κυβερνητικό ερντογανισμό»

H ΔΗΣΥ καταγγέλλει «κυβερνητικό ερντογανισμό»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατά μέτωπον επίθεση». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν από το ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας τις προθέσεις τους αναφορικά με την υπόθεση Νοvartis και τη στάση που θα κρατήσουν στο ζήτημα. Στη Χαρ. Τρικούπη φαίνεται με το «καλημέρα» πως δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν την παραμικρή σκιά να πλανάται πάνω από την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κυβερνητικό «ερντογανισμό» και επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Οι προθέσεις του κόμματος φάνηκαν ήδη από το βράδυ της Δευτέρας. Μόλις λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της επίσκεψης Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο, ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Χρηστίδης με διπλή παρέμβαση «σήκωσε» το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε το κατώφλι του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η ΔΗΣΥ μέσω του υπευθύνου του τομέα Δικαιοσύνης Θεοδώρου Παπαθεοδώρου σχολίασε καυστικά το θέμα. «Ο ερντογανισμός του κ. Τσίπρα και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη είναι πλέον απροκάλυπτες. Ο κ. Τζανακόπουλος επισκέπτεται την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για “φιλική συνομιλία” σχετικά με ποινική υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ ο ελληνικός λαός πληροφορείται ότι οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες εκτελούνται με “εντολή πρωθυπουργού”», ανέφερε στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να σπιλώσει και να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν», κατέληγε η ανακοίνωση. Στη Χαρ. Τρικούπη φωτογραφίζουν και προσπάθεια «αλλαγής ατζέντας», συνδέοντας το χρονικό σημείο που ήρθε το θέμα στη δημοσιότητα με τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκε το Ποτάμι, ζητώντας «να δοθεί όλος ο χρόνος στους εκπροσώπους των κομμάτων για να ενημερωθούν για την πολύκροτη αυτή υπόθεση». Η Σεβαστουπόλεως υπογραμμίζει πως «το Ποτάμι θα υπερασπιστεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης» κατακρίνοντας «τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις». Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στους πολίτες λέγοντας πως πρέπει να μάθουν όλες τις πτυχές «του διεθνούς πολιτικοφαρμακευτικού σκανδάλου, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν, αρχικά από το FBI, και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες και άλλων χωρών» εγείρουν για άλλη μία φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς. Στην ανακοίνωση υπάρχει και σαφής κριτική στην κυβέρνηση, που σύμφωνα με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, έδειξε να ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή μόνο διάσταση του κόμματος.

Ο κ. Γ. Ραγκούσης

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης. Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο (24/7) ζήτησε να μην «ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου», αλλά και καμία «πολιτική δολοφονία αθώου», προσθέτοντας πως δεν αναφέρεται στην υπόθεση Novartis, αλλά μιλά «γενικά». Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και ταυτόχρονα την έναρξη των συνταγματικά προβλεπόμενων διαδικασιών για την κατάργηση του άρθρου που προβλέπει την παραγραφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή