Φορώντας τη στολή του «Buttons», του κλόουν που υποδύθηκε στην ταινία «Το Όγδοο Θαύμα» (The Greatest Show On Earth), o σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Στιούαρτ διασκεδάζει τα παιδιά μίας πτέρυγας του νοσοκομείου Bellevue της Νέας Υόρκης, το 1952. Όπως μαρτυρούν τα βλέμματα των παιδιών, η παρουσία του τους έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα. (AP Photo/JR)

Περίπου 7.500 αιχμάλωτοι πολέμου των Βρετανών, κυρίως στρατιώτες του «Αφρικανικού Σώματος» (Afrika Korps) της Βέρμαχτ, εγκαταλείπουν τη Μπάρντια της Λιβύης, μετά την κατάληψη της από τα συμμαχικά στρατεύματα πριν από περίπου ένα μήνα, το 1942. Oι φλεγόμενες προμήθειες τους έχουν δημιουργήσει ένα πελώριο σύννεφο καπνού στο βάθος. (AP Photo)

Περίπου 73 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους τα «Σκαθάρια» να παίζουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το «All My Loving», το «She Loves You» και το «I Wanna Hold Your Hand», το οποίο μόλις λίγες ημέρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή των αμερικανικών charts, στο τηλεοπτικό ντεμπούτο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δημοφιλής εκπομή του CBS, «The Ed Sullivan Show», το 1964. (AP Photo)

Ιάπωνες στρατιώτες με βαρύ ρουχισμό στέκονται με τα όπλα τους σε στάση «παρουσιάστε», με το βλέμμα στραμένο στο Τόκυο, αποδίδοντας χαιρετισμό στον αυτοκράτορα Χιροχίτο, στο απομακρυσμένο τους φυλάκιο στα σιβηρικά σύνορα, το 1939. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ