ΑΕΚ: Πέρασε τις εξετάσεις και περιμένει νέες

ΑΕΚ: Πέρασε τις εξετάσεις και περιμένει νέες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τετράδα των φετινών αγώνων με τον Ολυμπιακό έκλεισε με ακόμη μία νίκη της ΑΕΚ. Η επικράτηση στους 3 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από την Ενωση και οι παίκτες, ο προπονητής και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ βλέπουν την ομάδα στην καλύτερή της περίοδο τα τελευταία χρόνια. Ο «Δικέφαλος» είναι μέσα και στους τρεις στόχους του, με μια εξαιρετική ομάδα αποτελούμενη από καλούς ποδοσφαιριστές, που ταυτόχρονα αποδίδουν καλά μαζί. Οι νίκες επί του Ολυμπιακού μπορεί να δώσουν δύο τίτλους στην ΑΕΚ, αλλά μπορεί και να μη δώσουν κανέναν. Αυτό που σίγουρα εξάγεται ως ασφαλές συμπέρασμα όμως, είναι ότι η ΑΕΚ δημιούργησε ένα σύνολο παικτών που δεν κάνει υπέρβαση για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά κυριαρχεί ως καλύτερη ομάδα, μένοντας πιστή στο πλάνο της. Ο «αέρας» της νίκης και της κυριαρχίας δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, αλλά και την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, όπως αυτή αποτυπώθηκε όταν δέχθηκε το πρώτο τέρμα στην προχθεσινή αναμέτρηση.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτών των αγώνων ήταν αναμφίβολα ο Μανόλο Χιμένεθ που εφάρμοσε ένα πλάνο μελετημένο από το 1ο ώς το 90ό λεπτό και στους τρεις αγώνες, παίρνοντας 2 νίκες και 1 εκτός έδρας ισοπαλία. Παράλληλα, ο Ισπανός βρήκε γκολ από τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές (Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκη, Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο), πήρε ασίστ από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες (Χριστοδουλόπουλο, Γκάλο, Μπακάκη, Κονέ), χρησιμοποίησε δύο τερματοφύλακες (Μπάρκα, Τσιντώντα) και συνολικά, 18 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών. Η άψογη διαχείριση του ρόστερ πιστώνεται στον Ισπανό, ενώ η χαώδης διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων όπως αποτυπώθηκε σε αυτή την τριάδα αγώνων, μαρτυρά και την εξαιρετική δουλειά σύσσωμου του τεχνικού επιτελείου. Η ΑΕΚ, όμως, δεν εφησυχάζει και την Κυριακή επιστρέφει στο πρωτάθλημα ξεκινώντας ακόμα μία δύσκολη σειρά αγώνων που περιλαμβάνει τα παιχνίδια με Αστέρα, Ντιναμό Κιέβου, Ξάνθη, ρεβάνς στο Κίεβο και Ατρόμητο. Τα αποτελέσματα αυτών των αγώνων θα δείξουν πόσο μακριά ακόμη μπορεί να φθάσει η ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή