Βρυξέλλες: «Κλείστε» τις τρεις εκκρεμότητες για την εκταμίευση

Βρυξέλλες: «Κλείστε» τις τρεις εκκρεμότητες για την εκταμίευση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Πολύ σύντομα», ήταν η απάντηση που έδωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος για το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ ευρώ, χωρίς όμως το πολύ σύντομα να σημαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας.

Αλλωστε, ακόμα παραμένουν τα τρία βασικά προαπαιτούμενα ανοιχτά τα οποία δεν είναι άλλα από την δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, την απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και πρόοδος όσον αφορά το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το οποίο «αναμένεται ανεμπόδιστη εκτέλεση τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Συγχρόνως τόνισε ότι οι θεσμοί θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς εμπόδια και αυτοί θα δώσουν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση αυτού του προαπαιτούμενου.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως «οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι».

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι το θέμα της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα είναι αντικείμενο διασυνδεδεμένο με την τρέχουσα συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων ή κάποιου άλλου είδους διευθέτηση. Εξήγησε δε ότι το κατά πόσο θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά την λήξη του προγράμματος είναι θέμα της Ελλάδας καθώς μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή