Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Πύρνα, με εκδηλώσεις και εργαστήρια

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Πύρνα, με εκδηλώσεις και εργαστήρια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και εργαστήρια ετοιμάζει η Πύρνα για τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικά από τις ομιλίες, η ιστορικός και ερευνήτρια Ιόλη Βιγγοπούλου θα μιλήσει για την «Ανάδυση και ανάδειξη της Αθήνας μέσα από τα περιηγητικά έργα» (22/02), ο συγγραφέας Κώστας Κουτσουρέλης έχει θέμα «Νεοελληνικά πορτρέτα: Βίοι παράλληλοι;» (από 1/3), ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις» Κυριάκος Πιερρακάκης θα θίξει το μεγάλο ζήτημα «Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;» (29/3), η Λένα Διβάνη θα μιλήσει για «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της χώρας» (από 19/4), ενώ ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Παύλος Σακκάς θα αναλύσει το θέμα «Εξαρτήσεις και διαταραχές πρόσληψης τροφής» (από 15/5).

Από τα εργαστήρια ξεχωρίζουν η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και η Λέσχη Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου, το εργαστήρι αστικής βιολογικής καλλιέργειας (από 13/2) με τον γεωπόνο και σύμβουλο βιολογικής γεωργίας Παναγιώτη Παπαδόπουλο, η θεατρική ομάδα υπό τον σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη, τα εικαστικά με τη ζωγράφο Ελεάννα Μαρτίνου, αλλά και το εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα από την ψυχοθεραπεύτρια Εύα Ζαχαρούλη (από 22/3).

Ενδιαφέρουσες είναι και οι παρουσιάσεις βιβλίων που θα φιλοξενήσει η Πύρνα. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Στο ’81» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) της Δάφνης Οικονόμου (28/2) που αναφέρεται στη μεταπολεμική γενιά της Ελλάδας (οι εισπράξεις από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών), ενώ τον Μάρτιο (21/3) σειρά έχει ο νέος οδηγός των μνημείων και της ιστορίας του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της συγγραφέως και καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη. Επίσης, η Τατιάνα Αβέρωφ θα παρουσιάσει (9/5) το νέο της μυθιστόρημα

«Εγκλημα στον Παράδεισο» (εκδ. Μεταίχμιο) με αναφορές στην ελληνική περιφέρεια.

Από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ξεκινά το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4 έως 6 ετών με την εμψυχώτρια Μαρία Λαγωνίκα για την καλλιέργεια της έκφρασης, της φαντασίας, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης.

​​Ολο το πρόγραμμα στο www.pyrna.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή