ΑΤΖΕΝΤΑ

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Πύρνα, με εκδηλώσεις και εργαστήρια

i-kardia-toy-politismoy-chtypaei-stin-pyrna-me-ekdiloseis-kai-ergastiria-2233934

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και εργαστήρια ετοιμάζει η Πύρνα για τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικά από τις ομιλίες, η ιστορικός και ερευνήτρια Ιόλη Βιγγοπούλου θα μιλήσει για την «Ανάδυση και ανάδειξη της Αθήνας μέσα από τα περιηγητικά έργα» (22/02), ο συγγραφέας Κώστας Κουτσουρέλης έχει θέμα «Νεοελληνικά πορτρέτα: Βίοι παράλληλοι;» (από 1/3), ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις» Κυριάκος Πιερρακάκης θα θίξει το μεγάλο ζήτημα «Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;» (29/3), η Λένα Διβάνη θα μιλήσει για «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της χώρας» (από 19/4), ενώ ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Παύλος Σακκάς θα αναλύσει το θέμα «Εξαρτήσεις και διαταραχές πρόσληψης τροφής» (από 15/5).

Από τα εργαστήρια ξεχωρίζουν η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και η Λέσχη Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου, το εργαστήρι αστικής βιολογικής καλλιέργειας (από 13/2) με τον γεωπόνο και σύμβουλο βιολογικής γεωργίας Παναγιώτη Παπαδόπουλο, η θεατρική ομάδα υπό τον σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη, τα εικαστικά με τη ζωγράφο Ελεάννα Μαρτίνου, αλλά και το εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα από την ψυχοθεραπεύτρια Εύα Ζαχαρούλη (από 22/3).

Ενδιαφέρουσες είναι και οι παρουσιάσεις βιβλίων που θα φιλοξενήσει η Πύρνα. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Στο ’81» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) της Δάφνης Οικονόμου (28/2) που αναφέρεται στη μεταπολεμική γενιά της Ελλάδας (οι εισπράξεις από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών), ενώ τον Μάρτιο (21/3) σειρά έχει ο νέος οδηγός των μνημείων και της ιστορίας του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της συγγραφέως και καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη. Επίσης, η Τατιάνα Αβέρωφ θα παρουσιάσει (9/5) το νέο της μυθιστόρημα

«Εγκλημα στον Παράδεισο» (εκδ. Μεταίχμιο) με αναφορές στην ελληνική περιφέρεια.

Από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ξεκινά το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4 έως 6 ετών με την εμψυχώτρια Μαρία Λαγωνίκα για την καλλιέργεια της έκφρασης, της φαντασίας, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης.

​​Ολο το πρόγραμμα στο www.pyrna.gr.