Το δικαίωμα του λαού να μάθει

Το δικαίωμα του λαού να μάθει

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«​​Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μάθει τι έγινε με το σκάνδαλο της Novartis;», αναρωτήθηκε προχθές ο πρωθυπουργός στη Βουλή και φυσικά η απάντηση είναι «βεβαίως και έχει κάθε δικαίωμα να μάθει». Αλλά από αυτή την Προανακριτική δεν θα πληροφορηθεί το παραμικρό, αφού το κατηγορητήριο είναι κομμένο και ραμμένο στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αρκετή δόση σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αλλά πάλι, πώς να μάθει ο λαός για το σύνθετο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης, όταν δεν έχει πληροφορηθεί για τα πιο απλά; Δεν έχει ακόμη μάθει γιατί πέθανε ένα τετράχρονο κοριτσάκι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου σε μια επέμβαση ρουτίνας που ήταν να του αφαιρεθούν «κρεατάκια». Πέρασαν από τότε δύο χρόνια και κάτι μήνες και ο πατέρας του δύστυχου παιδιού δεν έμαθε γιατί έσβησαν τα ματάκια του.

Το θέμα ήρθε πάλι στην επιφάνεια, όταν ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι «η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου έχει στα συρτάρια της και και σε αυτά του ΣΕΥΥΠ, που με εντολή της είναι κλειδωμένα, τα πορίσματα για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας στο Ηράκλειο, για τον οποίο ευθύνεται η κ. Πολάκη»· πρόκειται για την εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αναισθησιολόγο του Βενιζέλειου κ. Νεκταρία Πολάκη, η οποία φέρεται ως βασική ύποπτη για τον θάνατο του παιδιού.

Μετά την καταγγελία η κ. Παπασπύρου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «την υπόθεση είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα». Σήμερα ή έστω αύριο λοιπόν ελπίζουμε να μας φωτίσει για τον άδικο αυτό χαμό η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Είκοσι έξι μήνες μετά τον θάνατο της μικρής και δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ανταπάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι «κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ, που προσπαθούν να πατήσουν στον θάνατο ενός κοριτσιού για να μας πλήξουν. Εχω σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και γνωρίζω τον πόνο και είναι ντροπή. Αν βρεθεί ένας να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο γι’ αυτή την υπόθεση, αμέσως θα παραιτηθώ».

Καλά όλα αυτά, και ας δεχθούμε ότι δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο για αυτή την υπόθεση· πώς μπορεί, άραγε, να πιστοποιηθεί αυτό χωρίς έρευνα; Για το χαμένο πόρισμα έχει κάτι να μας πει; Εψαξε ποτέ πού βρίσκεται η υπόθεση; Δεν θέλησε ποτέ να μάθει πώς χάθηκε τόσο άδικα ένα τετράχρονο παιδί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που εποπτεύει; Δεν θέλει να αποτινάξει τις υποψίες για παρέμβασή του, αφού στην υπόθεση εμπλέκεται ένα τόσο στενό συγγενικό του πρόσωπο; Τέλος, δεν θέλει να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για την ενημέρωση του οποίου πασχίζει τόσο ο πρωθυπουργός του;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή