Το παγκόσμιο γκολφ έδωσε ραντεβού στη Μεσσηνία

Το παγκόσμιο γκολφ έδωσε ραντεβού στη Μεσσηνία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν χώρο όπου αναδεικνύεται η μεσογειακή φύση και η μυρωδιά της φασκομηλιάς ανταμώνει την αλμύρα του Ιονίου Πελάγους, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, στη Μεσσηνία, κορυφαίοι γκολφέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση γκολφ. Στο 2ο διεθνές τουρνουά «Messinia Pro-Am» συμμετείχαν 44 ομάδες από 23 χώρες.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα δύο γήπεδα της περιοχής, «The Dunes Course» και «The Bay Course» (18 οπών) και οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή, η οποία όταν ολοκληρωθούν τα νέα γήπεδα, στην περιοχή Κυνηγός, θα αποτελέσει τον πρώτο ταξιδιωτικό προορισμό για γκολφ στην Ελλάδα (Golf Destination). «Τα γήπεδα είναι πολύ ωραία. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση προβάλλονται οι ομορφιές της Ελλάδος. Έχει γίνει καλή δουλειά», δήλωσε στην «Κ» ο Νικόλας Χατζηιορδάνου, ο οποίος ζει στο Βερολίνο και ασχολείται με το γκολφ τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Έλληνας ομογενής αγωνίστηκε με την ομάδα του Philipp Mejow, που ήταν από τους πρωταγωνιστές. Ο Γερμανός γκολφέρ θεωρείται από τους ανερχόμενους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο και μετά τη Μεσσηνία θα πάρει μέρος σε διοργανώσεις στην Κένυα και στην Κίνα.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των Ελλήνων γκολφέρ που συναγωνίστηκαν επάξια τους συναδέλφους τους από το εξωτερικό. «Ήταν μία ωραία διοργάνωση. Ήρθαν επαγγελματίες παίκτες και οι καιρικές συνθήκες τις ημέρες των αγώνων ήταν καλές. Η συμβολή των κ.κ. Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη στην ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα είναι σημαντική», μας είπε ο Θωμάς Τόκας, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Η ευρύτερη περιοχή της Πύλου με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς από του ανάκτορα του Νέστορα, τις ωραίες παραλίες, τον εκπληκτικό θαλάσσιο στίβο και τους απέραντους ελαιώνες διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες για να αποτελέσει σημείο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Η διοργάνωση «Messinia Pro – Am» βάζει το πρώτο λιθαράκι για να θεμελιωθεί αυτό το οικοδόμημα. Εκτός από τους γκολφέρ, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, βρέθηκαν αυτές τις ημέρες οικογένειες και φίλοι των αθλητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής και βοήθησαν για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, σε μία εποχή «νεκρή» από τουριστική κίνηση.

«Η Ελλάδα αποτελεί παράδεισο για τον αθλητικό τουρισμό. Εάν υπάρξουν ανάλογες κινήσεις, όπως αυτές των κ.κ. Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη, τα οφέλη για την οικονομία της χώρας θα είναι πολλαπλά. Η καταγωγή μου είναι από τη Μεσσηνία και νιώθω πραγματικά υπερήφανη για το έργο που έχει γίνει στην Πύλο», δήλωσε στην «Κ» η Βούλα Κοζομπόλη. πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας, η οποία παρακολούθησε τη διοργάνωση.

Η «Καθημερινή» ήταν χορηγός επικοινωνίας στο «Messinia Pro – Am».        

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή