Καινούργια αρχή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 20ού αιώνα στέγασε την έδρα πολιτικής εφημερίδας και κατόπιν κινηματογράφο, ο οποίος μάλιστα από τη δεκαετία του 1980 μέχρι πρόσφατα πρόβαλλε αποκλειστικά ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Ο λόγος για το ιστορικό κτίριο του 1913 που στεγάζει εδώ και λίγο καιρό τη Sala Equis, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για νυχτερινή έξοδο στη συνοικία La Latina της Μαδρίτης.

Η παλιά αίθουσα προβολής, χωρητικότητας μόλις 55 ατόμων, έχει ανακαινιστεί και φιλοξενεί πλέον ταινίες σινεφίλ και κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το φουαγέ, από την άλλη, έχει ενοποιηθεί με την εξωτερική αυλή, η οποία είναι πια στεγασμένη, έχει αποκτήσει νέα καθίσματα –από κερκίδες και κούνιες έως παγκάκια και σεζ λονγκ– και έχει μεταμορφωθεί σε μια «αίθουσα-πλατεία» (Sala Plaza στα Ισπανικά), που φιλοδοξεί να γίνει το νέο εναλλακτικό στέκι στην πόλη.

Σε αυτό οι επισκέπτες θα μπορούν να συναντούν τους φίλους τους και να παρακολουθούν πολιτιστικά δρώμενα, συνοδεία γκουρμέ street food πιάτων που ετοιμάζονται στην κουζίνα του ανακαινισμένου μπαρ.

salaequis.es

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή