Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων Καμμένου – Κουβέλη

Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων Καμμένου – Κουβέλη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα μάλλον διαφορετικό και αναντίστοιχο με την παλαιότερη ψυχρότητα που διέκρινε τις σχέσεις τους, υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος τον νέο υπουργό αναπληρωτή Φώτη Κουβέλη. Περιέγραψε τον κ. Κουβέλη ως «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας που σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του ελληνικού έθνους και του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «η εμπειρία στην πολιτική ζωή και οι γνώσεις του κ. Κουβέλη είναι εχέγγυο της άριστης συνεργασίας».

Ο κ. Καμμένος μίλησε θερμά και για τον απερχόμενο από το ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, στον οποίο ευχήθηκε η «υπέρμαχος στρατηγός» να τον συνοδεύει στη νέα του αποστολή. Ο κ. Κουβέλης, από τη δική του πλευρά, γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας». Ο κ. Κουβέλης απευθύνθηκε στον κ. Βίτσα, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι διεκδικεί να επιτύχει παρόμοιο επίπεδο συνεργασίας με εκείνο που κατόρθωσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο νέος –πλέον– υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο ΥΠΕΘΑ η Ρ. Γκοτμέλερ

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος υποδέχθηκε στο ΥΠΕΘΑ την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Η κ. Γκοτμέλερ ενημερώθηκε από τον κ. Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, αντηλλάγησαν απόψεις για ζητήματα που θα απασχολήσουν το ΝΑΤΟ ενόψει και της συνόδου κορυφής τον επόμενο Ιούλιο ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα δομή διοίκησης της Συμμαχίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των νέων απειλών ασφαλείας. Κατά κύριο λόγο αναφέρθηκαν στον Νότο και τη στενότερη συνεργασία με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και του Περσικού Κόλπου. Ο κ. Καμμένος έθεσε –εμμέσως πλην σαφώς– και το ζήτημα της κινητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μιλώντας συγκεκριμένα για επικίνδυνες συμπεριφορές που δυναμιτίζουν την ενότητα του ΝΑΤΟ, αλλά και αγγίζουν την αξιοπιστία της Συμμαχίας ως παρόχου ασφαλείας για το σύνολο των κρατών-μελών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή