H ώρα της Κ. Στεφανίδη

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της θα μπει στην «Αlexander Arena» του Μπέρμιγχαμ η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή ολυμπιονίκης, η οποία ήταν τρίτη στο παγκόσμιο κλειστού του 2016, τώρα θέλει το χρυσό ώστε να ολοκληρώσει το «καρέ» των επιτυχιών. Το άλμα που θα τη φέρει στο βάθρο θα προσπαθήσει να κάνει και η Βούλα Παπαχρήστου. Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται με τον Κώστα Δουβαλίδη στον προκριματικό των 60 μ. εμπ.

«Αγαπώ τους αγώνες, όμως, αυτό που λατρεύω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να μετέχω σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Είμαι έτοιμη να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι θα είναι το δυσκολότερο μέχρι σήμερα πρωτάθλημα για εμένα. Αυτό βέβαια το είχα πει και πριν από τους αγώνες σε Αμστερνταμ και Ρίο. Υπάρχει πίεση, ωστόσο κάποιες φορές η πίεση με βοηθάει να πάω παραπάνω. Βασικός στόχος είναι να κατακτήσω ένα μετάλλιο», έχει δηλώσει η «Μεγάλη Αικατερίνη» του επί κοντώ. Με εφετινή επίδοση 4,83 μ., σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε εάν θα πετύχει το «καρέ» των ονείρων της. Εμπόδιο σε αυτό τον στόχο θα προσπαθήσουν να μπουν, μεταξύ άλλων, οι Αμερικανίδες, Ναζότ (4,91) και Μόρις (4,90) και η Ρωσίδα, Σιντόροβα (4,87). Ο αγώνας της είναι στις 20.00.

Το 2016 η Βούλα Παπαχρήστου είχε ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου, στο παγκόσμιο του Πόρτλαντ. Κάτι παρόμοιο θέλει να επαναλάβει και στη διοργάνωση της Μ. Βρετανίας. Με 14,25 μ. έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Με το καλύτερο άλμα (14,53) έχει ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ η Κίτουραχ Ορτζι (ΗΠΑ), ενώ η πρωταθλήτρια κόσμου του ανοιχτού, η Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) δεν έχει αγωνιστεί εφέτος στον κλειστό. Ο τελικός θα αρχίσει στις 13.00.

Οι ελληνικές συμμετοχές, σήμερα, θα ολοκληρωθούν με αυτή του Κώστα Δουβαλίδη. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων είχε πάθει μία μικρή σύσπαση κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως. Κατέκτησε την πρόκριση στα 60 μ. εμπ. για τη διοργάνωση με χρόνο 7.69. Θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του Δουβαλίδη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς από το 2012 έως σήμερα έχει πάρει μέρος σε όλα.

Η πρώτη συμμετοχή της Ραφαέλας Σπανουδάκη σε πρωτάθλημα κόσμου δεν εξελίχθηκε όπως ονειρευόταν. Η πρωταθλήτρια των σπριντ είχε κακή εκκίνηση και τερμάτισε στα 60 μ. σε 7.40, στην έκτη θέση της έκτης προκριματικής σειράς και αποκλείστηκε με την 35η θέση της συνολικής κατάταξης. Επόμενος στόχος για την αθλήτρια θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, στο Βερολίνο.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ θα ολοκληρωθεί αύριο με δύο ελληνικές συμμετοχές. Ο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης και ο «ρούκι» Εμμανουήλ Καραλής θα πάρουν μέρος στον τελικό του επί κοντώ, που θα αρχίσει στις 17.00. Το 2014 ο Κώστας Φιλιππίδης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, στην αντίστοιχη διοργάνωση. Οι επιδόσεις του δείχνουν ότι μπορεί να βρεθεί και πάλι στα μετάλλια. Ο Καραλής έχει πει ότι θέλει να ευχαριστηθεί την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή