Νέο τεστ της Εθνικής σήμερα κόντρα στην Αίγυπτο

Νέο τεστ της Εθνικής σήμερα κόντρα στην Αίγυπτο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία για νέες δοκιμές θα έχει απόψε ο Μίκαελ Σκίμπε στο φιλικό παιχνίδι με την Αίγυπτο που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη (ώρα έναρξης 21.00). Το πρώτο δείγμα γραφής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά τη συμμετοχή του στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ήταν το τεστ με την Ελβετία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Περισσότερο από την ήττα με 1-0, προβλημάτισε η εικόνα του άδειου Ολυμπιακού Σταδίου. Ηταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ομοσπονδία, προκειμένου να βρει άλλη έδρα, μετά την απόφασή της να μη χρησιμοποιηθούν ξανά το Καραϊσκάκη, αλλά και το γήπεδο της Τούμπας εξαιτίας των γεγονότων στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Το φιλικό με την Αίγυπτο εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει της συμμετοχής της στο Nations League που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζουμε πως η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας με αντιπάλους την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Οι αγώνες των ομίλων θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου. Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Η τελική φάση έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούνιο του 2019. Οι τέσσερις νικητές των τεσσάρων κατηγοριών θα προβιβαστούν στην επόμενη κατηγορία, ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες, θα υποβιβαστούν. Παράλληλα, οι τέσσερις νικητές των κατηγοριών θα προκριθούν και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την αποστολή της εθνικής ανδρών αποχώρησαν οι Λημνιός και Κουλούρης, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην εθνική ελπίδων για το σημερινό ματς με την Τσεχία στην Ξάνθη. Ο άμεσος συνεργάτης του Σκίμπε, Σταμάτης Αντωνίου, άρχισε την «κατασκοπεία» της Ουγγαρίας, αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Nations League. Την περασμένη εβδομάδα την παρακολούθησε στο φιλικό με το Καζαχστάν και απόψε θα τη δει στο ματς με αντίπαλο τη Σκωτία.

• Στο φιλικό με την Ελβετία, οι διεθνείς αποκάλυψαν τις νέες εμφανίσεις. Οπως διευκρίνισε η εταιρεία αθλητικών ειδών που «ντύνει» την ελληνική ομάδα, «στη νέα φανέλα της Εθνικής για τα εντός έδρας παιχνίδια, το μπλε της θάλασσας εναλλάσσεται με το γαλάζιο του ουρανού και σχηματίζει ολόκληρη την ελληνική σημαία, ενώ ο σταυρός -σύμβολο περηφάνιας και κληρονομιάς της Ελλάδας- κοσμεί μια μοναδική σε σχεδιασμό φανέλα. Χρησιμοποιώντας δύο αποχρώσεις του μπλε, το πουκάμισο απεικονίζει την ελληνική σημαία με τον σταυρό της σημαίας στο δεξί στήθος. Η εμφάνιση για τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι λευκή με μπλε διακοσμητικά στοιχεία και το σήμα της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε κεντρική θέση της φανέλας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή