Με ευρεία ατζέντα και σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι στα Τίρανα

Με ευρεία ατζέντα και σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι στα Τίρανα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά την ολιγόωρη στάση του υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, πριν μεταβεί στη Βιέννη.

Η συνάντηση και το γεύμα των δύο ανδρών διεξήχθη σε σε θετικό κλίμα και κράτησε περίπου 2,5 ώρες. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα διμερή θέματα, στα οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η συμφωνία για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βιέννη, όπου κρίνεται, σήμερα και αύριο η πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια για την ονοματολογική διαφορά.

Ο υπουργός Εξωτερικών στην αυστριακή πρωτεύουσα θα συναντηθεί για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς σχεδιάζει κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη για το Σκοπιανό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή