Ατζέντα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

Φωτογραφία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: © SANI – A Naturally Dazzling Resort, published by teNeues, www.teneues.com © Marina Vernicos.

// ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ //

ΕΝΑ RESOR ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ]

H φωτογράφος και λάτρις των ταξιδιών Μαρίνα Βερνίκου αποτύπωσε τον φυσικό πλούτο της Χαλκιδικής με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του Sani Resort. Το αποτέλεσμα είναι το φωτογραφικό λεύκωμα-ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι «Sani Resort – A Naturally Dazzling Resort» (εκδόσεις teNeues). Περισσότερες από 100 φωτογραφίες μαρτυρούν την εκπληκτική τοποθεσία του συγκροτήματος, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, αλλά και την περιβαλλοντική του συνείδηση. Οι χρυσές αμμουδιές, τα καθαρά νερά του Αιγαίου, τα πράσινα πευκοδάση της Κασσάνδρας, οι φρέσκες γεύσεις από τους κήπους Sani και άλλα πολλά μάς θυμίζουν τις απλές ομορφιές της ζωής που αξίζει να διατηρήσουμε.

teneues-books.com


Ατζέντα-2
Φωτογραφία: ΜΑΔΡΙΤΗ: Nec Mergitur Vilnius, musée national des Beaux-Arts © Droits réservés

// ΜΑΔΡΙΤΗ //

Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ [Έως 02/09/2018]

Από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς της κολομβιανής καλλιτεχνικής σκηνής, η Beatriz González (1938-) κατέχει μοναδική θέση στην ιστορία της λατινοαμερικανικής τέχνης, όχι μόνο ως πρωτοπόρος της pop art, αλλά και ως «χρονικογράφος» της πρόσφατης ιστορίας της. Η έκθεση «Beatriz González: Retrospective 1965-2017» στο Museo Reina Sofía δείχνει πώς εμπνέεται από τα ΜΜΕ, τις λαϊκές αφηγήσεις κ.ά, επαναπροσδιορίζοντάς τα σε ζωγραφική, γλυπτική κ.λπ.

museoreinasofia.es


Ατζέντα-3

// ΝΑΥΠΛΙΟ //

ΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ [Έως 05/06/2018]

Στον χώρο τέχνης Fougaro the Gallery παρουσιάζονται παράλληλα δύο εκθέσεις: Η εικαστικός Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου με τις ενότητες «Ελαίης σκιή – Umbra oleae» προβάλλει την πλαστικότητα και την κινητικότητα του ελαιόδεντρου, ενώ με τις «Μνήμες» επιχειρεί μια «παράδοξη ανατομία ψυχής, χαρακτήρα».

Ατζέντα-4

Στην έκθεση του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη «Η Αλφάβητος (από το Άλφα έως το Ωμέγα)» τα 24 γράμματα μετατρέπονται με χιούμορ σε υβρίδια ανθρώπων, ζώων και φυτών. Οι μορφές τους υιοθετούν περσόνες, συνδιαλέγονται με κοινωνικές συμβάσεις, ενδύονται ρόλους και συστήνουν μια εναλλακτική πρόσληψη του κόσμου.

fougaro.gr


Ατζέντα-5

// ΛΑΡΙΣΑ //

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ [Έως 15/04/2018]

Με την ευκαιρία της απόκτησης από τον Δήμο Λαρισαίων 16 σπάνιων φωτογραφιών από την πλημμύρα του Πηνειού τον Οκτώβριο του 1883, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την έκθεση «Οι πλημμύρες της Λάρισας – Η περίπτωση του 1883». Ο φωτογράφος που αποτύπωσε την έκταση της πλημμύρας, τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η πόλη, όπως και τη μορφή που είχε δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ήταν ο Ιωάννης Λεονταρίδης από τη Θεσσαλονίκη.

katsigrasmuseum.gr


Ατζέντα-6

// ΠΑΡΙΣΙ//

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ [Από 10/04/ έως 15/07/2018]

Οι χώρες της Βαλτικής, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, ιδρύθηκαν μετά το τέλος του A΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία τους, η έκθεση «Wild Souls. Symbolism in the Baltic States» στο Musée d’Orsay δείχνει τις επιρροές και τις αλληλεπιδράσεις μέσω των οποίων οι καλλιτέχνες σφυρηλάτησαν μια γλώσσα με στοιχεία από τη λαογραφία, τους τοπικούς θρύλους και τα τοπία, με την οποία δημιούργησαν μια πρωτότυπη μορφή τέχνης.

musee-orsay.fr


 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή