Τέλος και ο Γκαρσία από τον Ολυμπιακό

Τέλος και ο Γκαρσία από τον Ολυμπιακό

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λύση της συνεργασίας με τον Οσκαρ Γκαρσία προχώρησε χθες βράδυ η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εως το τέλος της περιόδου, χρέη πρώτου προπονητή αναλαμβάνει ο εκ των συνεργατών του, Χρήστος Κόντης με βοηθό τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα επιστρέφει ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης και γυμναστής τερματοφυλάκων παραμένει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης.

Με γραπτή του δήλωση ο Οσκαρ Γκαρσία εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, αν και τη Μ. Δευτέρα είχε διευκρινιστεί πως η ομάδα του Πειραιά θα έχει στην τεχνική ηγεσία της τον Ισπανό προπονητή έως το τέλος της περιόδου: «Αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου, να τελειώσουμε τη συνεργασία μας, για να δώσω περισσότερο χρόνο στον σύλλογο να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και όλους τους εργαζομένους, παίκτες και φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και το επιτελείο μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις ερχόμενες σεζόν». Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαρίστησε τον Γκαρσία για την προσφορά του στον σύλλογο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Στην παρούσα φάση, ο πρώην προπονητής της Βιτόρια Γκιμαράες, Πέδρο Μάρτινς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προπονητών που εξετάζουν οι «Πειραιώτες». Μάλιστα, τους είχε απασχολήσει τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο. Για τον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό είχαν ενδιαφερθεί στην προηγούμενη περίοδο η Πόρτο και η Μπέρμιγχαμ.

Το καλοκαίρι του 2016, ο Μάρτινς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γκιμαράες και την οδήγησε στην 4η θέση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας, πίσω από την Πόρτο, την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και την Μπενφίκα, καθώς και στον τελικό του Κυπέλλου. Τη διετία 2014-16 ήταν προπονητής της Ρίο Αβε, με την οποία εξασφάλισε την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Για τέσσερα χρόνια (2010-14) είχε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Μαρίτιμο.

Την ίδια ώρα, κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες αναφορικά με το ξεκαθάρισμα του δυναμικού, αφού μετά τους Σεμπά και Οτζίτζα, θα τεθούν εκτός ομάδας και άλλοι ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, στην πρώτη ομάδα αναμένεται να προβιβαστούν παίκτες των τμημάτων υποδομής. Πρόκειται για τους Μάριο Βρουσάι (19χρονος επιθετικός), Νικήτα Νικολή (αριστερό μπακ) και Απόστολο Μαρτίνη (αριστερό εξτρέμ).

Η πρόσφατη ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, όπου χρησιμοποίησε «σκληρή» γλώσσα, απασχόλησε πολλά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Η γερμανική εφημερίδα Bild ζήτησε τη γνώμη του Μάρκο Μάριν για όσα είπε ο ιδιοκτήτης των «ερυθρολεύκων»: «Ο πρόεδρος έχει απολύτως δίκιο! Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι πρωταθλητής στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Και αυτό που δείξαμε τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες ήταν πολύ μικρό και δεν άξιζε κάποιο τρόπαιο. Εχουμε τα πάντα εδώ, εξαιρετικές συνθήκες. Επομένως, δεν έχουμε καμιά δικαιολογία γι’ αυτά που έχουμε παρουσιάσει. Χάσαμε τη νοοτροπία του νικητή και τη θέληση του να δίνουμε τα πάντα! Και αυτό είναι απαράδεκτο», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός μεσοεπιθετικός.

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο μέλλον στον Ολυμπιακό για να κλείσει την καριέρα του, εξέφρασε ο Κώστας Μανωλάς σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «il Giornale»: «Θα ήθελα να κλείσω με τον Ολυμπιακό όπου αναπτύχθηκα. Συχνά μιλάω με τον πρόεδρο, μερικές φορές τον βοηθάω με κάποιες συμβουλές».

• Αγνοια δήλωσε, χθες, ο νεαρός Βούλγαρος μεσοεπιθετικός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Κίριλ Ντεσπότοβ, αναφορικά με το ενδεχόμενο απόκτησής του από τους «Πειραιώτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή