ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα εν τάχει

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συμβουλές

Αποφασίσατε τελευταία στιγμή να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για το τραπέζι της Λαμπρής; Έχετε ελάχιστο χρόνο για να προετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο μενού για τους καλεσμένους σας; Ο «γ» ετοίμασε ένα σπέσιαλ Πασχαλινό μενού με ελάχιστη προετοιμασία έτοιμο σε 2 ώρες.

Η πρότασή μας για το κυρίως είναι το κατσικάκι κρασάτο με πατάτες φουρνιστές και τηγανητές. Η συνταγή αυτή απαιτεί ελάχιστο κόπο καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το κρέας στην κατσαρόλα και να το σιγομαγειρέψουμε μέσα στο κρασί. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες και στα γρήγορα την πασχαλινή σαλάτα του αγρού με το μαρούλι. Αξιοποιούμε τα έτοιμα κόκκινα αυγά και τα κάνουμε αυγοσαλάτα με εξωτικό λαδόξιδο. Τέλος, σκαρώνουμε τα γλυκά τραγανά τρίγωνα από φύλλα κρούστας, με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα, ξινοτύρι και μέλι για να κλείσουμε το γεύμα μας.

Καλά μαγειρέματα!

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ