London: Check-in

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμπνευση άλλοτε από το αριστοκρατικό παρελθόν της και άλλοτε από το σύγχρονο design, η βρετανική πρωτεύουσα έχει νέες προτάσεις διαμονής.

London: Check-in-1
Φωτογρφία: ©ABACApress/Didier Delmas

1. MGALLERY HOTEL SOFITEL
(Λειτουργεί)

Αδιαμφισβήτητα, το νέο MGallery hotel στο Victory House αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στο Λονδίνο. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου στην καρδιά του West End, ανάμεσα σε κορυφαία θέατρα του Λονδίνου, μπουτίκ σχεδιαστών και γνωστά εστιατόρια, είναι αξιοζήλευτη. Τα 86 δωμάτιά του στεγάζονται σε ένα κτίριο που αποτελεί ιστορική κληρονομιά της πόλης. Πρωτολειτούργησε το 1898 και αναδείχθηκε σε ένα από τα ωραιότερα σημεία για φαγητό, προσφέροντας στους θαμώνες του την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις διασημότητες της εποχής που κατέφταναν -απέναντι- για τις πρεμιέρες στο Leicester Square Odeon – κάτι βέβαια που συμβαίνει και σήμερα.
sofitel.com


London: Check-in-2

2. DORSETT CITY LONDON
(Λειτουργεί)

Ιδανικό για επαγγελματίες, αλλά και για αναψυχή, το 13 ορόφων κτίριο που στεγάζει το Dorsett City –δεύτερο του ομίλου στο Λονδίνου– βρίσκεται στο Shoreditch, δίπλα στον σταθμό του μετρό Aldgate. Διαθέτει 267 δωμάτια, τα εστιατόρια Shikumen και VQ (Vingt-Quatre), ενώ από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και roof garden. Το κομψό ξενοδοχείο 4 αστέρων είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Dexter Moren Associates και όσοι έχουν επισκεφτεί το «αδελφάκι» του αναγνωρίζουν στο διακοσμητικό του concept (μαύρο χρώμα, χρυσές λεπτομέρειες κ.ά.) την αδυναμία των ιδιοκτητών στην ασιατική αισθητική.
dorsetthotels.com


London: Check-in-3

3. THE DIXON
(Ανοίγει το φθινόπωρο του 2018)

Tο ιστορικό κτίριο του Old Tower Bridge Magistrates Court (1906), που στέγαζε το Ειρηνοδικείο, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο διατηρώντας ωστόσο την αίγλη της εποχής του. Τα 193 δωμάτια και σουίτες παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα μείξη στοιχείων, συνδυάζοντας παλιά αντικείμενα με μοντέρνα έπιπλα και έργα τέχνης. Με έναν έξυπνο διακοσμητικό «υπαινιγμό» στο παρελθόν του κτιρίου, το Courthouse cafe έχει διαμορφώσει έτσι τον χώρο ώστε η ατμόσφαιρά του να θυμίζει παλιά «αίθουσα δικαστηρίου». Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονη τεχνολογία, όπως smart TVs και γρήγορο ασύρματο Wi-Fi.
thedixon.co.uk


London: Check-in-4

4. BANKSIDE HOTEL
(Ανοίγει τον Οκτώβριοτου 2018)

Το εξαώροφο γυάλινο κτίσμα του Bankside Hotel ακολουθεί τη νέα τάση στον ξενοδοχειακό τομέα, συνδυάζοντας τη διαμονή με ένα στέκι καλλιτεχνών, αλλά και όσων αγαπούν τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία και την τέχνη. Διόλου περίεργο, βέβαια, με την Τate Modern και τη Hayward Gallery να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και το ίδιο το ξενοδοχείο να διαθέτει δική του γκαλερί. Με θέα στην κομψή περιοχή του South Bank, οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι του, που είναι διακοσμημένοι με ’50s αισθητική, στεγάζουν 161 φωτεινά δωμάτια, εφτά σουίτες, γυμναστήριο, εστιατόριο και μπαρ που το καλοκαίρι «βγαίνουν» στην ταράτσα.
www.banksidehotel.com


London: Check-in-5

5. VINTRY & MERCER HOTEL
(Ανοίγει το καλοκαίρι του 2018)

Tο Vintry & Mercer εμπνέεται από τις ιστορικές συντεχνίες των εμπόρων κρασιού και των υφασματάδων που υπήρχαν κάποτε στην περιοχή. Βελούδινες κουρτίνες, μεταξωτά και ντάμασκ υφάσματα, αλλά και δερμάτινες λεπτομέρειες, κάνουν αναφορά στις πραμάτειες των εμπόρων οι οποίες κάποτε απλώνονταν στους γύρω δρόμους. Το ξενοδοχείο διαθέτει 92 δωμάτια, εστιατόριο και roof tarace με θέα στον τρούλο του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, αλλά το πιο απρόσμενο μέρος να πιείτε το ποτό σας είναι το speakeasy bar στο υπόγειο.
vintryandmercer.com


London: Check-in-6

6. PILGRM
(Λειτουργεί)

Κατ’ αρχάς δεν μοιάζει με ξενοδοχείο ούτε προσφέρει παραδοσιακές υπηρεσίες, όπως ρεσεψιόν και room service. Oι επισκέπτες μπαίνουν από το café και προχωρούν προς την είσοδο, όπου με μια ματιά αναγνωρίζει κανείς όλες τις σύγχρονες τάσεις στο ντιζάιν (λεπτομέρειες από χαλκό, κρεμαστά φυτά, κ.ά.). Βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό Paddington του Brunel και στην πραγματικότητα είναι τέσσερα βικτωριανά σπίτια που ενώθηκαν και, αφού απογυμνώθηκαν, αποκάλυψαν τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά τους στοιχεία, όπως μια εσωτερική σκάλα που έπειτα από επιμελή δουλειά 300 ωρών ξαναβρήκε τη γοητεία της.
thepilgrm.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή