Κάλυψη από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στον Π. Καμμένο

Κάλυψη από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στον Π. Καμμένο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο επεισόδιο στο σίριαλ της προσφοράς πολιτικής κάλυψης στον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο κατεγράφη, χθες, εκ μέρους της πλειοψηφίας, αυτή τη φορά στην Επιτροπή Δεοντολογίας: οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαφώνησαν με την προοπτική δρομολόγησης των φυσιολογικών για ανάλογες περιπτώσεις κοινοβουλευτικών διαδικασιών, δηλαδή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, προκειμένου να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση της αγωγής που υπέβαλε ο κ. Στ. Θεοδωράκης κατά του κ. Καμμένου, για εις βάρος του επικεφαλής του Ποταμιού σχόλιο του προέδρου των ΑΝΕΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αγωγή

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε γράψει στο Τwitter: «Ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους – εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Θεοδωράκη: «Θα πρέπει να αποδείξει στους Ελληνες δικαστές» αυτά που λέει, «αλλιώς θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγο πριν καταθέσει την αγωγή. Η αγωγή κατατέθηκε και όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση στάλθηκε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, καθώς ο κ. Καμμένος «καλύπτεται» από τη βουλευτική ασυλία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, οι βουλευτές της δικομματικής πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι το αίτημα των δικαστικών αρχών δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, με το επιχείρημα πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μέλος του Κοινοβουλίου, είναι υπουργός, και συνεπώς το σχόλιο στο Τwitter έγινε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Αυτό σημαίνει πως ο μόνος δρόμος για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης περνά από την κίνηση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή, να βρεθούν 30 βουλευτές που εγγράφως να ζητούν τη σύσταση «προανακριτικής» επιτροπής – εξέλιξη που για μια τέτοια υπόθεση θεωρείται απίθανο να συμβεί.

Ο κ. Αρ. Φωκάς

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, εξάλλου, για την περίπτωση του κ. Αρ. Φωκά, αποφάσισε να περιοριστεί στην έκφραση «πολιτικής αποδοκιμασίας» εις βάρος του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων για την επιλογή του –όπως αυτή κατεγράφη και από τηλεοπτικές κάμερες, το περασμένο Σάββατο σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ– ουσιαστικά να επιδοκιμάσει ακραία και υβριστικά προς το Κοινοβούλιο συνθήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT