Ξεκίνημα με το δεξί της εθνικής γυναικών

Ξεκίνημα με το δεξί της εθνικής γυναικών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα έγινε. Η εθνική γυναικών επικράτησε της Αιγύπτου με 2-1 σετ στην πρεμιέρα της στο Γκρουπ ΙΙ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τένις και προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟΪ Club. Η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισαν τους αγώνες τους στο απλό, δίνοντας έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα στο διπλό, το οποίο και έχασαν.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που βρίσκεται στην 49η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε μόλις 53 λεπτά για να νικήσει το Νο 1 της Αιγύπτου, τη Σάντρα Σαμίρ με το εμφατικό 6-0, 6-0. «Είχα πολύ άγχος. Δεν κοιμήθηκα τις δύο τελευταίες ημέρες. Είχα να παίξω καιρό στην Αθήνα. Είναι μία επιτυχία όλης της ομάδας. Είμαι πάντα πρόθυμη να κάνω ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσω τη χώρα μου. Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες», δήλωσε η Σάκκαρη μετά την επιτυχία της.

Εμφανώς ανώτερη ήταν και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επικράτησε της Ντόνα Αμπο Χαμπάγκα με 6-2, 6-3. Η 21 ετών Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 171 της παγκόσμιας κατάταξης, εξέφρασε τη βεβαιότητά της για άνοδο στο Γκρουπ Ι του Fed Cup. «Είμαι πολύ χαρούμενη που αγωνίστηκα σε ένα γεμάτο από κόσμο κορτ. Τις νίκες τις παίρνει όλη η ομάδα. Είμαστε δεμένες μεταξύ μας».

Στο διπλό που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Σάκκαρη και η Γραμματικοπούλου ηττήθηκαν από τις Σάντρα Σαμίρ και Ράνα Σέριφ Αχμέντ με 6-1, 2-6, 6-3.

Κόντρα στη Δανία

Σήμερα, η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Δανία (ώρα έναρξης 11 π.μ.). Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Με νίκη τερματίζει στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου και διασταυρώνεται αύριο με την ομάδα που θα πάρει τη δεύτερη θέση στον 2ο όμιλο. Και με ήττα θα είναι παρούσα στην τελική φάση του Σαββάτου, ως δεύτερη του ομίλου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή