«Να γράψω ιστορία στο τένις»

«Να γράψω ιστορία στο τένις»

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιζε στον τελικό του σπουδαίου τουρνουά της Βαρκελώνης, έχοντας απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ. Αμέσως, οι Ελληνες φίλαθλοι άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν ποιος είναι αυτός ο 19χρονος τον οποίο αποθεώνει ο κορυφαίος τενίστας. Η παγκόσμια τενιστική κοινότητα τον έμαθε καλά το 2016, όταν έφθασε στην κορυφή της κατάταξης των τζούνιορς. Τώρα, η Ελλάδα καμαρώνει για τον νεαρό από τον όμιλο της Γλυφάδας που δεν διστάζει με αυτοπεποίθηση να κοιτάξει ακόμα και την κορυφή του πιο ανταγωνιστικού σπορ στον κόσμο! Η «Κ» επικοινώνησε μαζί του κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών του στο τουρνουά του Εστορίλ της Πορτογαλίας. Και λίγο πριν από τη συμμετοχή του στα Μάστερς της Μαδρίτης και της Ρώμης, αλλά και στο παρισινό γκραν σλαμ, το Ρολάν Γκαρός (21/5-10/6), με το οποίο κορυφώνεται η περίοδος στο χώμα.

– Στέφανε, είσαι Νο 44 στον κόσμο σε ηλικία 19 ετών. Πόσο δύσκολο είναι να αναρριχηθείς τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σε αυτήν την ηλικία;
– Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος δρόμος για να συμβεί αυτό. Υπήρχαν πάρα πολλοί «κλειστοί» αγώνες τους οποίους έπρεπε να κερδίσω και πολύ σκληρή δουλειά και μεγάλη αφοσίωση σε όλη την προσπάθεια. Και μπροστά μου, στο μέλλον ο δρόμος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

– Δεν είχες τη συνηθισμένη εφηβεία. Πώς ήταν τα χρόνια έως την ενηλικίωσή σου;
– Ηταν δύσκολα. Δεν είναι πάρα πολλά παιδιά που το έχουν καταφέρει αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί να ανήκω στους NextGen αθλητές. Γενικά αισθάνομαι πιο δυνατός από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

– Ησουν Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των τζούνιορς. Ελπίζεις πως μπορείς να γίνει Νο 1 στον κόσμο και στην κατάταξη των ανδρών;
– Ναι, φυσικά. Αφού έγινε στα τζούνιορς, μπορεί να γίνει και στους άνδρες. Δεν είναι αδύνατο. Απλώς θα χρειαστεί να δουλέψω περισσότερο. Θα χρειαστεί να συνεχίσω να κάνω τα πράγματα που με έφεραν έως εδώ με μεγαλύτερη ένταση. Να γίνω περισσότερο… δουλευταράς από ό,τι είμαι τώρα.

– Σε όλη αυτή τη διαδρομή έχεις στο πλευρό σου τον πατέρα σου. Τι είναι για εσένα ο Απόστολος Τσιτσιπάς;
– Είναι ο φίλος μου, ο προπονητής μου, ο πατέρας μου. Είναι αυτός που με κάνει να χαμογελάω κάθε μέρα. Που μου δίνει ελπίδα ότι μπορώ να πάω καλύτερα. Είναι ο μέντοράς μου. Είναι τα πάντα.

– Μεγαλώνοντας ποιον είχες ως τενιστικό πρότυπο;
– Τον Ρότζερ Φέντερερ.

– Γι’ αυτό εκτελείς το μπάκχαντ με το ένα χέρι;
– Οχι ιδιαίτερα. Τον θαυμάζω από μικρή ηλικία. Ισως να ήταν ένας μικρός λόγος, αλλά όχι ο κύριος.

– Εχεις προλάβει να ανταλλάξεις κουβέντες με κάποια από τα μεγάλα ονόματα στο τένις;
– Με τον Τζόκοβιτς, τον Φέντερερ που αρχίζει και με ξέρει λίγο καλύτερα. Είμαστε κοντά. Μιλάμε καμιά φορά. Με τον Μάρκο Παγδατή είμαστε πολύ καλοί φίλοι.

– Ο Φέντερερ τι συμβουλές σου δίνει; Τι σου προτείνει να κάνεις;
– Θυμάμαι κάτι πολύ καλά. Μου το έχει πει στα αγγλικά: wins solves a lot of problems (οι νίκες λύνουν πολλά προβλήματα). Το θυμάμαι πάντα.

– Εχεις καταλάβει τι χαρά έχεις δώσει στους Ελληνες; Ακόμη και σε εκείνους που δεν γνωρίζουν το τένις;
– Ναι, το έχω καταλάβει. Και είμαι και εγώ χαρούμενος που κάνω τη χώρα μου ευτυχισμένη όπως και τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν.

– Θα ήθελες να αγωνιστείς στην Ελλάδα;
– Είναι ένα από τα όνειρά μου. Να γίνει κάποια στιγμή ένα μεγάλο event στη χώρα μας και να μπορώ να αγωνιστώ.

– Υπάρχει πιθανότητα να παίξεις και διπλό;
– Διπλά έχω κανονίσει να παίξουμε με τον Μάρκο στο Ρολάν Γκαρός, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα.

– Ωραία! Μήπως να παίξετε και με τη Μαρία (Σάκκαρη) στο μέλλον στο μεικτό;
– Κάποια στιγμή σίγουρα θα γίνει. Τώρα δεν είναι προτεραιότητά μου.

– Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο στο τένις;
– Να γράψω ιστορία στο τένις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή