Η τρίτη δίωξη Γεωργίου και ο Ιαβέρης

Η τρίτη δίωξη Γεωργίου και ο Ιαβέρης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και όσοι αρεοπαγίτες ψήφισαν να δικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου τρίτη φορά για το ίδιο αδίκημα άφησαν σε πολλούς να πιστεύουν ότι η δίωξη είναι πολιτική και μάλιστα με τον ιδιόρρυθμα πρωτόγονο τρόπο που ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα. Ξεσήκωσαν νέο κύμα διεθνών διαμαρτυριών. Αυτή τη φορά όχι υπό μορφήν αιτημάτων ή διαμαρτυριών, αλλά υπό μορφή καταγγελιών (decry). Δικαίωσαν και την ταπεινωτική ρύθμιση που επέβαλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση Τσίπρα, να πληρώνει στον διωκόμενο τις δικαστικές δαπάνες.

Ομοίως, η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει και αυτή τις όζουσες πρακτικές. Πληρώνει μεν τις δικαστικές δαπάνες Γεωργίου, όμως με την ίδια «Απόφαση» πληρώνει συγχρόνως και τον πρώην διευθυντή εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ κ. Στρόμπλο, ο οποίος έχει μηνύσει για δυσφήμηση τον κ. Γεωργίου. Δηλαδή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη ρύθμιση με τους δανειστές για να πληρώνει όχι μόνο τον διωκόμενο, αλλά και τους διώκτες του! Η δε πληρωμή έχει άνω όριο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Γεωργίου στηρίζεται και σε χρήματα που μαζεύονται από συναδέλφους του και άλλους πολίτες για να αντεπεξέλθει στο υπέρογκο κόστος των 7χρονων –μέχρι σήμερα– δικαστικών διώξεων. Κοντολογίς, ο κ. Γεωργίου εκλήθη, πέντε μήνες μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου, να αποκαταστήσει την υπόληψη των Greek Statistics· την αποκατέστησε και ως αντάλλαγμα υποχρεώνεται να αγωνίζεται για να αποκαταστήσει τη δική του υπόληψη.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα φοβάται τις εκλογικές συνέπειες μιας δικαστικής δικαίωσης Γεωργίου. Εξάλλου, έχει προκρίνει –επίσης σύμφωνα με εκτιμήσεις «συνηγόρων του διαβόλου»– ανώτατους δικαστικούς σαν τις κ. Δημητρίου, Θάνου και Ζωντανού (που καταψήφισε τη δική της εισήγηση!). Και με το εν λόγω σίριαλ να συνεχίζεται, η ταλαιπωρία του κ. Γεωργίου την εξυπηρετεί εξ αντικειμένου, με το παρασκήνιο να συγκαταλέγει πολλούς στους «κρυφούς» διώκτες του.

Ομως, όταν καταρρακώνουμε δύο ανεξάρτητους φορείς (Δικαιοσύνη και ΕΛΣΤΑΤ) την ώρα που πάμε να βγούμε στις αγορές, τραυματίζουμε βαριά την αξιοπιστία της χώρας. Και αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες στη συμπεριφορά των αγορών, στη συμπεριφορά των ξένων επενδυτών και τελικά σε μας τους πολίτες και στα παιδιά μας. Ο Ιαβέρης είχε την ευαισθησία να αυτοκτονήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή