ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Κοντά σε εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια και είμαστε πολύ κοντά για να τα καταφέρουμε, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε μια ανάσα από το να έχουμε μια καλή συμφωνία  (...) και έχει ληφθεί κάθε πρόνοια -και στα κείμενα- ώστε να μην δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα».

«Καμία παραχώρηση δεν θα υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εκτίμησε ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος Ιβανόφ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συμφωνία διότι ακόμα και εάν δεν την υπογράψει, είναι υποχρεωμένος να τη στείλει στη Βουλή η οποία μπορεί να την ξαναψηφίσει.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή αν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής τη συμφωνία. Πρόσθεσε μάλιστα πως όποιοι θέλουν να το διαπιστώσουν δεν έχουν παρά να καταθέσουν πρόταση μομφής. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ένας αξιόπιστος και μπεσαλής σύμμαχος.

Ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσβλέπει και σε μεμονωμένες ψήφους βουλευτών απάντησε ότι σε τόσο μείζονα εθνικά θέματα η ατομική ευθύνη των βουλευτών είναι προεξάρχουσα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ