Χωρίς αντίπαλο ο Ναδάλ στο χώμα

Χωρίς αντίπαλο ο Ναδάλ στο χώμα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο ενδέκατος τίτλος του στο Ρολάν Γκαρός επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Οπως και το ρεκόρ των 86 νικών σε 88 αγώνες στο παρισινό γκραν σλαμ. Στον τελικό με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, ο Ράφα Ναδάλ ήταν εξαιρετικός και επικράτησε με 6-4, 6-3, 6-2, πανηγυρίζοντας το 17ο γκραν σλαμ της καριέρας του.

«Πάντα θα υπάρχει κάτι που μπορείς να βελτιώσεις και αυτό το πιστεύω για όλους. Δεν υπάρχουν όρια. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις που βρίσκονται τα όρια», υποστήριξε ο Ισπανός μετά τον νέο θρίαμβο του στο Παρίσι.

Και προσέθεσε: «Αν δεν έχεις θέληση για να βελτιωθείς, τότε δεν κατανοείς αυτό το άθλημα, γιατί σε αυτό το άθλημα συνεχώς βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι το νόημα του τένις. Να προσπαθείς με το όνειρο να κάνεις κάτι καλύτερα από παλιά. Οταν δεν δουλεύεις με αυτό το πάθος για να κάνεις κάτι καλύτερα, νομίζω πως ο αθλητισμός χάνει το νόημά του».

Μάλιστα, ο Ναδάλ δεν θεωρεί κανένα τίτλο δεδομένο: «Εχω πετύχει πολύ περισσότερα απ’ όσα είχα φανταστεί. Δεν μπορείς να τα βάλεις με την ηλικία και δεν μπορείς να τα βάλεις με τον χρόνο. Ο χρόνος πάντα θα ρέει. Αν μου λέγατε πριν από 7-8 χρόνια ότι στα 32 μου θα βρισκόμουν εδώ, με αυτό το τρόπαιο ξανά στα χέρια μου, θα σας έλεγα πως αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Εδώ είμαστε όμως».

Φυσικά ο Ναδάλ διατηρήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο δε Στέφανος Τσιτσιπάς, που πέτυχε μία νίκη στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, κέρδισε δύο θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο 37. Ο 19χρονος Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Χερτογκενμπός στην Ολλανδία, το οποίο είναι προπομπός του Γουίμπλεντον, καθώς οι αγώνες του διεξάγονται σε γρασίδι.

Η Σιμόνα Χάλεπ κατέκτησε το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας της στην τέταρτη παρουσία της σε τελικό και εδραιώθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, η Ρουμάνα επικράτησε της Αμερικανίδας Σλον Στέφενς με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1).

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τρεις θέσεις και ανέβηκε στο Νο 33, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε πέντε και υποχώρησε στο Νο 179.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή