Ευθύνες από Ε.Ε. στην αστυνομία της Μάλτας

Ευθύνες από Ε.Ε. στην αστυνομία της Μάλτας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΛΕΤΑ. Την αντικατάσταση του επικεφαλής της έρευνας για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίτσια διέταξε χθες δικαστήριο της Μάλτας, εκτιμώντας ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας Σίλβιο Βαλέτα είναι ακατάλληλος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλέτα είναι σύζυγος της υπουργού της κυβέρνησης της χώρας Γιουστίν Καρουάνα, η οποία είναι και μέλος της μονάδας αντιμετώπισης οικονομικού εγκλήματος FIAU.

Η κυβέρνηση της Μάλτας και η FIAU είχαν γίνει στόχος αποκαλύψεων από τη δημοσιογράφο Γκαλίτσια, η οποία είχε δημοσιεύσει σειρά αποκαλύψεων για σχέσεις της κυβέρνησης με το οργανωμένο έγκλημα.

Η Γκαλίτσια σκοτώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην απόφασή του, ο δικαστής Σίβλιο Μέλι υπογράμμισε τις υπόνοιες που βαρύνουν κυβερνητικούς κύκλους.

Στο μεταξύ, στη Μάλτα μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα η επίτροπος Δικαστικών Υποθέσεων της Ε.Ε, Βέρα Γιούροβα, η οποία θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της έρευνας για τη δολοφονία της Γκαλίτσια.

Σε έκθεση καταπέλτη, που δημοσίευσε η Ε.Ε. κατά της κυβέρνησης της Μάλτας, οι Αρχές του νησιωτικού κράτους φέρονται να παρεμποδίζουν σκόπιμα την έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου. Παρότι η αστυνομία της Μάλτας έχει συλλάβει υπόπτους για τη δολοφονία της Γκαλίτσια, η καθυστέρηση στις έρευνες και η έλλειψη στοιχείων απειλούν την έκβαση της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Γιούροβα θα έχει επαφές με υπουργούς και στελέχη των διωκτικών αρχών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή