Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από το άλσος πίσω από τα δικαστήριο έφυγε ο Αρτέμης Σώρρας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Φορώντας χειροπέδες  ο Αρτέμης Σώρρας, ο όποιος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, βγήκε από τον ανακριτή καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς του οι οποίοι του φώναξαν «Γεια σου αρχηγέ», για να τον ακούσουν να τους απαντά «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος-1

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του ενώ στο χώρο των δικαστηρίων παραμένουν συγκεντρωμένοι οπαδοί του με συνθήματα υπέρ του αρχηγού τους.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο κατά του εντάλματος σύλληψής του.

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος-2

Από νωρίς το πρωί περίπου 500 μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρέθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι οπαδοί του Σώρρα που έφτασαν από όλη την Ελλάδα με δεκάδες πούλμαν κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό για τη Μακεδονία ενώ υπήρχαν και άτομα με κίτρινα γιλέκα προκειμένου να ελέγχουν την κίνηση των διαδηλωτών.

«Κοίτα Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει», φώναξαν ρυθμικά πολλές φορές ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο…

Βαρύ το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και άλλα επτά άτομα τα αδικήματα –κατά περίπτωση- της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος-3

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων, όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Φυγαδεύτηκε μέσα από το άλσος-4

Η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο του Σώρρα μετά το αλαλούμ που γινόταν στις εφορίες με τους οπαδούς και τα μέλη της οργάνωσης να αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ. ευρώ που κατέχει σε ομόλογα ή τράπεζα της Ανατολής.

Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Μάλιστα, η Οργάνωση σε ανακοίνωσή της έχει χαρακτηρίσει την δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της πολιτική, που έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Η οργάνωση, μάλιστα, καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν, σήμερα, στον Αρτέμη Σώρρα, για τον οποίο σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή