Προκάλεσε αίσθηση η παρουσία Τσιτσιπά

Προκάλεσε αίσθηση η παρουσία Τσιτσιπά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Γουίμπλεντον. Ομως, οι διοργανωτές του κορυφαίου γκραν σλαμ δεν είπαν «αντίο» στον 19χρονο Ελληνα τενίστα, αλλά «εις το επανιδείν». Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του και η πορεία του έως τον 4ο γύρο του λονδρέζικου γκραν σλαμ, υποχρέωσαν την παγκόσμια τενιστική κοινότητα να ασχοληθεί μαζί του.

Στους επίσημους λογαριασμούς του Γουίμπλεντον ανέβηκε ανάρτηση για τον Στέφανο Τσιτσιπά με φωτογραφία του και σχόλιο-πρόσκληση να επιστρέψει εκεί το 2019.

Σπουδαίοι βετεράνοι τενίστες, όπως ο Χάας και ο Γιοχάνσον, οι οποίοι βρέθηκαν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, δεν δίστασαν να πουν πως σύντομα ο Ελληνας τενίστας θα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Τη Δευτέρα, πάντως, θα είναι νούμερο 32 στον κόσμο, κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας.

Εκτός κορτ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τους πάντες με την απλότητά του, τις γνώσεις του για το τένις και μία έμφυτη και καθόλου επιτηδευμένη ευγένεια. Καθημερινά εργάζεται πολύ και προσφέρει στους αγώνες του ελκυστικό θέαμα. Μάλιστα, οι βουτιές του κοντά στο φιλέ όταν επιχειρεί να προλάβει μία δύσκολη μπαλιά έχουν γίνει θέμα συζήτησης στο Λονδίνο. Εμπειροι Αγγλοι δημοσιογράφοι δεν δίστασαν να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος από τη δεκαετία του ’80 πρόσφερε χορταστικό θέαμα με βουτιές στα κορτ με γρασίδι του All England Club. «Είναι ο Στέφανος Μπόρις Τσιτσιπάς», είπε χαρακτηριστικά ο σχολιαστής της αγγλικής τηλεόρασης στη διάρκεια του αγώνα με τον Τζον Ισνερ για τον 4ο γύρο.

Ο ίδιος ο Τσιτσιπάς έχει ως πρότυπό του τον Ρότζερ Φέντερερ. Προσφάτως, ο Ελβετός έπλεξε με δημόσια τοποθέτησή του το εγκώμιο του 19χρονου Ελληνα τενίστα. Η ΑΤΡ που «τρέχει» τα μεγαλύτερα επαγγελματικά τουρνουά σε όλο τον κόσμο, βλέπει στο πρόσωπό του έναν τενίστα ο οποίος μπορεί την επόμενη δεκαετία να γίνει πρεσβευτής του αθλήματος. Τότε που ο Φέντερερ και ο Ναδάλ θα έχουν «κρεμάσει» τη ρακέτα τους.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του τένις ενδέχεται να βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στον τελικό του Γουίμπλεντον. Ομως, χρειάζονται ακόμη από δύο νίκες. Στους σημερινούς προημιτελικούς, ο μεν Φέντερερ αντιμετωπίζει τον Αντερσον και ο Ναδάλ τον επικίνδυνο Ντελ Πότρο. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν άλλοι δύο αγώνες με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους Τζόκοβιτς – Νισικόρι και Ράονιτς – Ισνερ. Στους χθεσινούς προημιτελικούς των γυναικών η Οσταπένκο νίκησε την Τσιμπούλκοβα με 7-5, 6-4 και στον ημιτελικό γύρο της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Κέρμπερ, η οποία άφησε εκτός την Κασάτκινα, επικρατώντας με 6-3, 7-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή