Οι προκλήσεις και οι παγίδες για την ΑΕΚ

Οι προκλήσεις και οι παγίδες για την ΑΕΚ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει για την ΑΕΚ μέσω Σκωτίας ή Νορβηγίας, καθώς στη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν το μπαλάκι της πρωταθλήτριας Ελλάδος ταίριαξε με τη Σέλτικ ή τη Ρόζενμποργκ. Οι δύο ομάδες αναμετριούνται στον δεύτερο προκριματικό γύρο σε διπλές αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται αύριο και την επόμενη Τετάρτη. Είναι προφανές πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν «καλές» και «κακές» κληρώσεις και για την ΑΕΚ ο αντίπαλος θα μπορούσε να είναι ευκολότερος αν έπεφτε πάνω στο ζευγάρι της Αστάνα με τη Μίντιλαντ, αλλά και δυσκολότερος αν συναντούσε την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ, η οποία πριν από λίγους μήνες βρέθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 7 ή 8 Αυγούστου εκτός έδρας, με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 14 Αυγούστου.

Για να περάσει η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, απαιτείται τουλάχιστον μια «μεγάλη» πρόκριση όπως πολύ σωστά επισήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου, Ανδρέας Δημάτος. Σε περίπτωση που η Σέλτικ περάσει στην επόμενη φάση, η ΑΕΚ παίζει μεν ως «ανίσχυρη» στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά παίρνει και τη θέση της Σέλτικ ως «ισχυρής» ενόψει των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου, δηλαδή μία ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα της Ενωσης. Με βάση το περίπλοκο νέο σύστημα της UEFA, η ΑΕΚ όπως και να έχει θα μπει στην κλήρωση τόσο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και σε αυτήν του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση που η Σέλτικ τελικώς προκριθεί επί της Ρόζενμποργκ και η ΑΕΚ καταφέρει στη συνέχεια να αποκλείσει τους πρωταθλητές Σκωτίας, αποφεύγει στα πλέι οφ τις δεδομένα ισχυρότερες Αϊντχόφεν και Ζάλτσμπουργκ, με πιθανούς αντιπάλους τις ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αστάνα ή Καραμπάγκ, και Λέγκια ή Ερυθρός Αστέρας. Η «μεγάλη» πρόκριση, δηλαδή, πρέπει να γίνει ένα γύρο νωρίτερα. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει εξασφαλισμένη παρουσία στην Ευρώπη μέσω των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ως προς το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ, τόσο η Σέλτικ όσο και η Ρόζενμποργκ κατέκτησαν πέρυσι τα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η Σέλτικ έχει στον πάγκο της τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς και το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Γάλλος επιθετικός Μούσα Ντεμπελέ. Οσον αφορά τη Ρόζενμποργκ, ο πρώην άσος της Αρσεναλ Νίκλας Μπέντντερ δεσπόζει στη γραμμή κρούσης των Νορβηγών. Στη μεταξύ τους κόντρα είναι προφανές πως η Σέλτικ είναι το φαβορί. Η προϊστορία της πρωταθλήτριας Ελλάδας με σκωτσέζικες ομάδες είναι στο 100% υπέρ της ΑΕΚ, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις στο παρελθόν η Ενωση κατάφερε να προκριθεί εναντίον ομάδων από τη Σκωτία. Το 1994 η ΑΕΚ απέκλεισε τη Ρέιντζερς με δύο νίκες και μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2001 προκρίθηκε στον 2ο γύρο του UEFA αποκλείοντας τη Χιμπέρνιαν, το 2006 πέρασε ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες επί της Χαρτς, ενώ το 2010 απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ στον δρόμο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή