Ατζέντα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΥΔΡΑ //

VIVE LA FRANCE! [AΠΟ 01 ΕΩΣ 05/08/2018]

Οι Γάλλοι είναι ένας λαός που αγαπάει τον πολιτισμό και τις τέχνες και η Ύδρα είναι ένας τόπος με έντονη πολιτιστική σκηνή. Η Γαλλική Εβδομάδα, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (IAMY), την Κινηματογραφική Λέσχη και άλλους φορείς, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε Γάλλους καλλιτέχνες από διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα τον Jul, εικονογράφο και σεναριογράφο του Λούκυ Λουκ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναδρομική έκθεση «Ο Φασιανός στη Γαλλία» στο ΙΑΜΥ, με έργα του Έλληνα ζωγράφου από τα χρόνια που έζησε και δημιούργησε στη Γαλλία, όπως εικονογραφήσεις βιβλίων, λιθογραφίες, αφίσες κ.ά. (από 04/08/ έως 28/10/2018). Η γαστρονομία δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα, γι’ αυτό οι Γαλλίδες σεφ Maryvonne και Matina-Laura Saloyannis μάς προσκαλούν στο εστιατόριο «Η Ωραία Ύδρα», για να γευτούμε την κουζίνα της πατρίδας τους. 

www.iamy.gr


Ατζέντα-1

// ΤΗΝΟΣ //

Ο ΧΑΛΕΠΑΣ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ  [ΈΩΣ 30/09/2018]

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προγραμμάτισε μια σειρά από δράσεις. Μετά την περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», σειρά έχει η έκθεση «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του Τήνιου γλύπτη (1938). Παράλληλα, έως τις 4 Αυγούστου πραγματοποιείται και το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής, όπου τέσσερις καταξιωμένοι γλύπτες φιλοτεχνούν έργα τους, με το κοινό να παρακολουθεί και να συνομιλεί μαζί τους.

www.piop.gr


Ατζέντα-2

// ΚΟΡΙΝΘΙΑ //

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 1.500 Μ. [ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 25/08/2018]

Τέλος Αυγούστου ανεβαίνουμε και κατασκηνώνουμε στα Τρίκαλα Κορινθίας για το 10ο Ziria Festival. Το χιονοδρομικό κέντρο στο οροπέδιο της Ζήρειας μετατρέπεται σε συναυλιακό χώρο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα «πάρτι» του καλοκαιριού με 22 μπάντες από διάφορα είδη μουσικής, 10 DJs και δραστηριότητες στη φύση, όπως ανάβαση στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας, πεζοπορικές εξορμήσεις, επίσκεψη στο σπήλαιο Ερμή, εργαστήρια για παιδιά, κ.ά. Τip: Πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα, διότι είστε στα 1.500 μ. Είσοδος ελεύθερη.

ziriafestival.gr


Ατζέντα-3

Φωτογραφία: ©ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΗΣ

// ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ //

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ [ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 05/08]

Το Saristra Festival πραγματοποιείται στα Παλιά Βλαχάτα της Σάμης. Σπίτια και αρχοντικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι του χωριού γίνονται το σκηνικό που φιλοξενεί το πλούσιο πρόγραμμά του, με συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, προβολές και άλλες δράσεις. Μεγάλος προσκεκλημένος της διοργάνωσης ο Τεξανός  μουσικός της φολκ σκηνής Josh T. Pearson.

saristrafestival.gr


Ατζέντα-4

// ΣΥΡΟΣ //

ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ  [ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18/08/2018]

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων πραγματοποιείται στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη, με ορχήστρες και ερμηνευτές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν  ένα ποικίλο πρόγραμμα με μουσική δωματίου επηρεασμένη από τη λαϊκή παράδοσης της Κεντρικής Ευρώπης, άριες και άλλα έργα μεγάλων δημιουργών, όπως Beethoven, R. Schumann, A. Vivaldi, J. S. Bach, F. Handel, H. Purcell και R. Schubert.

festivalcyclades.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή