Μουσείο-ψευδαίσθηση

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη «διαδραστικό» δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς με ακρίβεια το νέο ψηφιακό μουσείο Mori Building Digital Art Museum στο Τόκιο, που μοιάζει περισσότερο με παιδότοπο ενηλίκων από το μακρινό μέλλον.

Η περιήγηση στους χώρους του και στα έργα των καλλιτεχνών μοιάζει με βουτιά σε ένα ψυχεδελικό σύμπαν γεμάτο εικόνες και χρώματα, που δημιουργούν εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις και μεταβαλλόμενα συναισθήματα, καθώς βρίσκεστε να περπατάτε σε μια ανεμόσκαλα που αιωρείται στο διάστημα, να σας τυλίγει ένας τυφώνας και ένας καταρράκτης λουλουδιών, να χοροπηδάτε πάνω σε έναν χρωματιστό γαλαξία, κ.ά.

Το μουσείο, που εγκαινιάστηκε με την έκθεση «Χωρίς Όρια» της κολεκτίβας teamLab, περιλαμβάνει 50 έργα σε μια έκταση 10.000 τ.μ. Για τον συντονισμό όλων αυτών, πίσω από αυτά τα φουτουριστικά σκηνικά, «δουλεύουν» 520 υπολογιστές και 470 προτζέκτορες υψηλής τεχνολογίας.

borderless.teamlab.art

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή