Ατζέντα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΡΕΘΥΜΝΟ //

«ΘΑ ’ΣΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ» [ΕΩΣ 15/09/2018]

Η έκθεση «Χάρτινο το Φεγγαράκι» εξελίσσεται με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών σε δύο χώρους, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και στο τζαμί Καρά Μουσά Πασά. Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν ως στοιχείο της έμπνευσής τους το ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, που γράφτηκε το 1949 για το θεατρικό έργο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς. Οι ερωτικοί στίχοι με τον πολιτικό προβληματισμό του Νίκου Γκάτσου αναφέρονται σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και φαντασιώσεων για ένα καλύτερο αύριο. Στη σημερινή Ελλάδα, η εύθραυστη ψυχολογία των ανθρώπων απεικονίζεται στα έργα των καλλιτεχνών που είναι φτιαγμένα από χαρτί. Ένα υλικό ευαίσθητο, που εκφράζει έναν φανταστικό κόσμο μέσα στη σκληρή πραγματικότητα.

www.cca.gr


Ατζέντα-1

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑ [ΕΩΣ 30/09/2018]

Κάθε καλοκαίρι, στη διάρκεια των διακοπών της βασιλικής οικογένειας, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι επισκέψιμα στο κοινό, φιλοξενώντας μια διαφορετική έκθεση. Για την ακρίβεια, όχι και τα 775 δωμάτια, αλλά τα 19 State Rooms, εκεί δηλαδή όπου φέτος παρουσιάζεται μια συλλογή με 100 έργα τέχνης, επιλεγμένα από τον πρίγκιπα Κάρολο, με αφορμή τα 70ά γενέθλιά του. Η έκθεση «Prince and Patron» περιλαμβάνει έργα από τη Βασιλική Συλλογή –της οποίας πρόεδρος είναι ο Κάρολος–, ανάμεσά τους έναν πίνακα του Jacopo Bassano, την κάπα του Ναπολέοντα, αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών, τους οποίους ο πρίγκιπας έχει ενισχύσει μέσω των οργανισμών που υποστηρίζει.

royalcollection.org.uk


Ατζέντα-2

// ΑΜΒΕΡΣΑ //

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ [ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ]

Tο 1628 ανατέθηκε στους Pieter Paul Rubens, Jacob Jordaens και Antoon Van Dyck να φιλοτεχνήσουν την  Αγία Τράπεζα στον ναό του Αγίου Αυγουστίνου στην Αμβέρσα. Τα έργα αποτελούν πλέον μέρος της μόνιμης συλλογής του Βασιλικού Μουσείου Καλών Τεχνών. Ακολουθώντας την παράδοση των εκκλησιαστικών αναθέσεων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αμβέρσα Πόλη του Baroque 2018. Ο Ρούμπενς εμπνέει», ο Jan Fabre δημιούργησε για τον ναό, που λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο AMUZ, τρία έργα, εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα.

www.amuz.be


Ατζέντα-3

// ΚΑΒΑΛΑ //

ΜΕ ΘΕΑ [ΕΩΣ 27/09]

Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του δήμου της. Ηθοποιοί, φωτογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί κ.ά. παρουσιάζουν τις δουλειές τους από τους δρόμους έως το καρνάγιο, «χρωματίζοντας» με τη δημιουργικότητά τους τις στάσεις σας στην ιστορία της. Σταθερός τόπος συνάντησης  παραμένει το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, με τις παραστάσεις που φιλοξενεί, και οι Κρηνίδες, με το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος.

philippifestival.gr 


Ατζέντα-4

// ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ //

ART HOTELS [ΕΩΣ 30/09/2018]

Η εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt επιμελείται εκθέσεις καλλιτεχνών μέσα στους φιλόξενους χώρους ξενοδοχείων της Σαντορίνης που έχουν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τις τέχνες. Έτσι, τα αφαιρετικά έργα 20 καλλιτέχνων αλληλεπιδρούν με τους μίνιμαλ αισθητικής χώρους του καινούργιου Canaves Epitome, του συγκροτήματος Canaves Oia, ενώ στο ξενοδοχείο Art Hotel, στον Πύργο, η Aqua Gallery παρουσιάζει την έκθεση «Bonnie & Clyde».

canaves.com, arthotelsantorini.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή