Π. Καμμένος υπέρ δημοψηφίσματος κατά τα πρότυπα ΠΓΔΜ

Π. Καμμένος υπέρ δημοψηφίσματος κατά τα πρότυπα ΠΓΔΜ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης του βίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιέγραψε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος την ημέρα που η συμφωνία των Πρεσπών για την επίλυση του ονοματολογικού θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργός να τη φέρει στη Βουλή, θα πάω στον πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες (Real FM) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προεξοφλώντας τις εξελίξεις που πρόκειται να δρομολογηθούν εφόσον, βεβαίως, ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες (δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση) στην ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται πως ακόμη και αν η ΠΓΔΜ δεν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, δύσκολα θα έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης πριν από τις αρχές του 2019. Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε, επιπλέον, ότι τάσσεται υπέρ διεξαγωγής δημοψηφίσματος κατά τα πρότυπα της ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα. «Υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;» επισήμανε.

Αιχμές

Ο κ. Καμμένος άφησε και αιχμές για τη ζωντανή κάλυψη της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου. «Αυτό που έγινε στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, που μπήκε κάμερα, πρέπει να διερευνηθεί. Μια κάμερα σε ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων παίρνει πράγματα που δεν πρέπει να πάρει. Θα δούμε τη ροή των πληροφοριών, ήταν σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκεί», είπε.

Επιπλέον χθες, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, περιγράφοντάς την ως μια ενέργεια η οποία έγινε «προγραμματισμένα και προσχεδιασμένα» με εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει ένα διαπραγματευτικό χαρτί έναντι της Ελλάδας, με σκοπό την ανταλλαγή του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι πλέον έχουν πάρει άσυλο ενώ έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να εκδοθούν διότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Αγκυρα.

Ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά επί τούτου: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή