Διαχρονική αίγλη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από έναν αιώνα παρουσίας στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, στο Παρίσι, συμπληρώνει το εμβληματικό ξενοδοχείο Lutetia, που η οικογένεια Boucicaut άνοιξε το 1910 κοντά στο ιστορικό πολυκατάστημα Le Bon Marché –που επίσης της ανήκε και λειτουργεί ακόμα– για να φιλοξενεί τους εκλεκτούς πελάτες της. Στο πέρασμα των χρόνων, από τα δωμάτια και τις σάλες του παρήλασαν σημαντικές προσωπικότητες της διανόησης, της τέχνης και της πολιτικής: μεταξύ άλλων ο James Joyce (ο οποίος εκεί έγραψε το μυθιστόρημα «Οδυσσέας») και ο Antoine de Saint-Exupery, ο Pablo Picasso και o Henri Matisse, ο Charles de Gaulle και ο François Mitterand.

Διαχρονική αίγλη-1

Πλήρως ανακαινισμένο, γυρίζει νέα σελίδα στην ιστορία του με 184 πολυτελή δωμάτια και σουίτες (περιλαμβανομένης και μιας Προεδρικής), τρία εστιατόρια (ένα εκ των οποίων έχει βραβευμένο σεφ), δύο μπαρ, ολιστικό κέντρο ευεξίας 700 τ.μ. με πισίνα 17 μέτρων και συνεδριακούς χώρους. Όλα πλαισιώνονται από αυθεντικά αρ ντεκό στοιχεία, που χαρίζουν στο ξενοδοχείο διαχρονική μεγαλοπρέπεια. hotellutetia.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή