ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από την άσκηση Μείζονος Ατυχήματος που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού,  κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ για την επαύξηση του βαθμού δυσκολίας της άσκησης από τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναύσταθμου Σαλαμίνας προστέθηκαν επιπλέον έκτακτα σενάρια - συμβάντα.

Η άσκηση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναύσταθμου, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού Υποναύαρχου (Μ) Γεώργιου Μπαμπλένη ΠΝ συνοδευόμενου από το Διοικητή ΝΣ Αρχιπλοίαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Κολοκούρη ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου, τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ