ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas-2274732

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από την άσκηση Μείζονος Ατυχήματος που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού,  κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ για την επαύξηση του βαθμού δυσκολίας της άσκησης από τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναύσταθμου Σαλαμίνας προστέθηκαν επιπλέον έκτακτα σενάρια – συμβάντα.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas0

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas2

Η άσκηση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναύσταθμου, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού Υποναύαρχου (Μ) Γεώργιου Μπαμπλένη ΠΝ συνοδευόμενου από το Διοικητή ΝΣ Αρχιπλοίαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Κολοκούρη ΠΝ.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas4

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas6

Στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου, τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas8

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas10

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-meizonos-atychimatos-ston-naystathmo-salaminas12