Ενα αντιφατικό ντέρμπι…

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικές αναγνώσεις είχε το ντέρμπι του Φαλήρου. Αρχικώς, η νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 του επιτρέπει μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής να βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας νικήσει εντός και εκτός έδρας την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντιστοίχως, δηλαδή τους βασικούς αντιπάλους του στο δρόμο προς τον τίτλο. Αν και στην παρούσα φάση έχει συγκάτοικο στο «ρετιρέ», τον εξαιρετικό και φέτος, Ατρόμητο του Νταμίρ Κάναντι.

Εξέλιξη εξόχως σημαντική για την ομάδα του Λουτσέσκου, αν αναλογιστεί κάποιος πως μπήκε στην αφετηρία της περιόδου με μείον δύο βαθμούς από την τιμωρία του για όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ της προηγούμενης περιόδου, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στην Τούμπα.

Επειτα, οι δύο τελευταίες νίκες επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας και των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκαν σε βραδιές στις οποίες ο ΠΑΟΚ δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του. Ειδικά στο Καραϊσκάκη, είδε τον Ολυμπιακό να κάνει 23 τελικές προσπάθειες, έναντι τεσσάρων. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το αυτογκόλ του Βούκοβιτς, η ομάδα του Πειραιά είχε 15 τελικές και ο κυπελλούχος Ελλάδας μόλις μία.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να κερδίζει, ακόμα και σε εκείνους τους αγώνες όπου δεν επιβάλει το παιχνίδι της. Αλλωστε, για να κάνεις πρωταθλητισμό, εκτός από ικανότητες, απαιτείται και λίγη δόση τύχης, που έως τώρα διαθέτει το σύνολο του Λουτσέσκου.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα συνέντευξη του Αντρέ Βιεϊρίνια στην ψηφιακή πλατφόρμα «Dugout», με την οποία συνεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο στόχος μας αυτή τη χρονιά, παρότι κοιτάζουμε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουμε μέρος, είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Πορτογάλος αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό υπάρχει απογοήτευση για την πρώτη ήττα στην περίοδο (μετρούσε αήττητο σερί δέκα αγώνων σε Γιουρόπα Λιγκ, πρωτάθλημα και Κύπελλο). Ωστόσο, την Κυριακή το βράδυ πραγματοποίησε στο Καραϊσκάκη την καλύτερη εμφάνιση από την αρχή της σεζόν. Παρά την ήττα, η εξαιρετική εικόνα γεμίζει με πίστη όλους όσοι σχετίζονται με την ομάδα του Πειραιά πως μπορεί να τερματίσει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θεωρούν δε πως ο χρόνος είναι σύμμαχός τους ώστε να «δέσει» το νέο ποιοτικό σύνολο που διαθέτουν. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα του Olympiacos TV: «Το χειροκρότημα των οπαδών μας και μετά το τέλος του αγώνα δείχνει πως φαίνεται η δουλειά που κάνει η ομάδα και είμαστε σίγουροι πως τέτοιες βραδιές δεν θα επαναληφθούν. Θα έρθουν τα αποτελέσματα δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και να δούμε στα επόμενα παιχνίδια μας. Ομως είμαστε σίγουροι πως η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιώνεται και θα παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Οι «Πειραιώτες» απέχουν από την κορυφή μόλις δύο βαθμούς και ο δρόμος είναι μακρύς στη σεζόν. Βεβαίως, την Κυριακή θα κληθούν να παίξουν στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Ενα ακόμη ντέρμπι στη σειρά τούς περιμένει, ενώ θα έχει μεσολαβήσει και ένα ματς υψηλών απαιτήσεων για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Σήμερα θα ολοκληρωθεί η εν Ελλάδι προετοιμασία και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα «πετάξει» την Τετάρτη για τον ιταλικό βορρά. Εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος θεωρείται βέβαιο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη Μίλαν. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Γκιγιέρμε, Νάτχο, Σισέ, Γκερέρο, Τοροσίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή