Δεύτερος κύκλος για το workshop κριτικής κινηματογράφου «Movie On»

Δεύτερος κύκλος για το workshop κριτικής κινηματογράφου «Movie On»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος διευρυμένος κύκλος του εργαστηρίου κριτικής κινηματογράφου Movie On στο Faro με εισηγητή τον Δημήτρη Μπούρα.

To Movie On είναι σεμινάριο-εργαστήριο κριτικής κινηματογράφου που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή όλων όσοι το παρακολουθούν. Επιλέγουμε μια ταινία, τη βλέπουμε και τη συζητάμε. Μαθαίνουμε να την προσεγγίζουμε μεθοδικά, αναλύουμε τις πλευρές της με απλό και κατανοητό τρόπο για να συνθέσουμε κατόπιν μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη γι αυτή.

Το Movie On γεννήθηκε τον περασμένο χειμώνα στο Faro ως μια ιδέα για ένα σεμινάριο, που έφερνε τον «απλό θεατή» ή τον «σινεφίλ» κοντά στον επαγγελματία κριτικό κινηματογράφου. Με αυτή την φιλοδοξία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του σε οκτώ συναντήσεις.

To Movie On είναι workshop, άρα διαδραστικό. Αυτό σημαίνει πως οι συμμετέχοντες παίρνουν τον λόγο και αναπτύσσουν το κριτικό «κείμενό» τους. Συμφωνούμε, διαφωνούμε, εμβαθύνουμε, αναλύουμε τις πλευρές μιας ταινίας (όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την κινηματογραφική φόρμα ή την αφηγηματική συνταγή της). Αποδομούμε μια ταινία με απλό και κατανοητό τρόπο κι εκτιμούμε ένα-ένα τα συστατικά της. Βλέπουμε πώς αυτά συνδυάστηκαν και την αποτιμούμε συνολικά. Κάθε συνάντηση κι ένα βήμα πιο βαθιά στον συναρπαστικό πολύπλοκο κόσμο της κριτικής του κινηματογράφου.

Διάρκεια εργαστηρίου: δέκα 2ωρες συναντήσεις (20 ώρες)

Έναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Λήξη εργαστηρίου: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Faro

Eβρου 14, Μέγαρο Μουσικής

Τ 2107717544, www.faro.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή