ΑΤΖΕΝΤΑ

Δεύτερος κύκλος για το workshop κριτικής κινηματογράφου «Movie On»

deyteros-kyklos-gia-to-workshop-kritikis-kinimatografoy-movie-on-2275929

Από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος διευρυμένος κύκλος του εργαστηρίου κριτικής κινηματογράφου Movie On στο Faro με εισηγητή τον Δημήτρη Μπούρα.

To Movie On είναι σεμινάριο-εργαστήριο κριτικής κινηματογράφου που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή όλων όσοι το παρακολουθούν. Επιλέγουμε μια ταινία, τη βλέπουμε και τη συζητάμε. Μαθαίνουμε να την προσεγγίζουμε μεθοδικά, αναλύουμε τις πλευρές της με απλό και κατανοητό τρόπο για να συνθέσουμε κατόπιν μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη γι αυτή.

Το Movie On γεννήθηκε τον περασμένο χειμώνα στο Faro ως μια ιδέα για ένα σεμινάριο, που έφερνε τον «απλό θεατή» ή τον «σινεφίλ» κοντά στον επαγγελματία κριτικό κινηματογράφου. Με αυτή την φιλοδοξία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του σε οκτώ συναντήσεις.

To Movie On είναι workshop, άρα διαδραστικό. Αυτό σημαίνει πως οι συμμετέχοντες παίρνουν τον λόγο και αναπτύσσουν το κριτικό «κείμενό» τους. Συμφωνούμε, διαφωνούμε, εμβαθύνουμε, αναλύουμε τις πλευρές μιας ταινίας (όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την κινηματογραφική φόρμα ή την αφηγηματική συνταγή της). Αποδομούμε μια ταινία με απλό και κατανοητό τρόπο κι εκτιμούμε ένα-ένα τα συστατικά της. Βλέπουμε πώς αυτά συνδυάστηκαν και την αποτιμούμε συνολικά. Κάθε συνάντηση κι ένα βήμα πιο βαθιά στον συναρπαστικό πολύπλοκο κόσμο της κριτικής του κινηματογράφου.

Διάρκεια εργαστηρίου: δέκα 2ωρες συναντήσεις (20 ώρες)
Έναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
Λήξη εργαστηρίου: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Faro
Eβρου 14, Μέγαρο Μουσικής
Τ 2107717544, www.faro.gr