Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης ομολόγησε την επίθεση, αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού

Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης ομολόγησε την επίθεση, αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολόγησε ο ύποπτος που συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία για τη δολοφονία της δημοσιογράφου από τη Βουλγαρία, Βικτόρια Μαρίνοβα, ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού, σύμφωνα με Γερμανούς εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 21χρονος ύποπτος ονόματι Σεβερίν Κρασσιμίροφ, φέρεται να ομολόγησε ότι επιτέθηκε στη νεαρή δημιοσιογράφο, η οποία ερευνούσε υποθέσης διαφθοράς της Ε.Ε., όμως ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει.

Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης ομολόγησε την επίθεση, αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού-1

Δημοσιογράφοι έξω από το σπίτι του Σ. Κρασσιμίροφ που συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία ως ύποπτος για τη δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα στο Ρούσε της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι ομολόγησε πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών όταν άρχισε να διαπληκτίζεται με μια γυναίκα που δεν γνώριζε σε ένα πάρκο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο τις γερμανικές δικαστικές αρχές, ο 21χρονος δράστης ομολόγησε ότι χτύπησε το θύμα στο πρόσωπο και την έριξε σε θάμνους, αλλά «αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει».

Ο 21χρονος συνελήφθη την Τρίτη σύμφωνα με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στη Βουλγαρία. 

Υπενθυμίζεται δε ότι ο νεαρός δράστης είναι υπήκοος Βουλγαρίας και συνελήφθη την Τρίτη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ενώ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στη Βουλγαρία. 

Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης ομολόγησε την επίθεση, αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού-2

Ο Κρασσιμίροφ είναι ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της δημοσιογράφου καθώς το DNA του βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος. Κατοικούσε στην περιοχή και διέφυγε στην Γερμανία οδικώς, μέσω της Ρουμανίας, την Κυριακή, την επομένη του εγκλήματος. 

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ήταν ήδη καταζητούμενος για δολοφονία και βιασμό, ενώ η υπόθεση πιθανόν πρόκειται για «μη προμελετημένη επίθεση με κίνητρο την σεξουαλική επίθεση»

Την Τρίτη οι αρχές συνέλαβαν έναν Ρουμάνο πολίτη, τον οποίο τελικά άφησαν ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο κοντά στον Δούναβη, στην πόλη Ρούσε κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία τον Οκτώβριο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή