Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. Σύντομα θα είναι στην πατρίδα!» Με αυτό το ενθουσιώδες αλλά ουδέτερο πολιτικά tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για τρομοκρατία.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια διπλωματικής κρίσης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τελούσε υπό κατ' οίκον περιορισμό. Η τουρκική δικαιοσύνη τον καταδίκασε μεν σε φυλάκιση τριών ετών, δηλώνοντας όμως πως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που είχε παραμείνει προφυλακισμένος.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πάστορα ανέφερε ότι ο Άντριου Μπράνσον πιθανόν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την απελευθέρωσή του.Ερωτηθείς εάν ο πάστορας θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούρτ απάντησε:«Πιθανώς θα φύγει».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τουιτάρει:«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον πάστορα Μπράνσον, και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα  με ασφάλεια στην πατρίδα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή